Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Sjukdomsmagneter?

Publicerad 2014-01-29 14:26:48 i Liten,

Igår fick My gå på förskolan... Sen kom magsjukan. Men bara åt ett håll så att säga. Lika för mig :( skitkul är det inte!

/M



Älska sig själv!

Publicerad 2014-01-29 13:58:45 i Liten,

My tittar mycket på sig själv i spegeln. När vi säger att hon är underbarast i hela världen säger hon glatt - Jaaa! När hon gör nåt som hon själv tycker är bra klappar hon händerna åt sig själv! Det är väl underbart. Varför gör inte alla människor såhär? Jag hoppas det håller i sig och tänker uppmuntra hennes syn på själv. Att hon är bra, hur hon än bestämmer sig för att vara! 

Sen tänker jag ta efter också mer kärlek till mig själv tänker faktiskt även klappa händerna åt mig själv när jag gör nåt bra, så får det bli!

/M



Helgen som var...

Publicerad 2014-01-27 13:52:39 i Allmänt,

Den där jäkla måstehachokladochalltannatflickveckanförstörde frånvaron av sötsaker. I helgen har det ätits den ena och de andra... Så ofta som möjligt. :) Jaja, får ta nya tag igen. I morgon träning det ska bli skönt! Står dock still på vågen vilket är fruktansvärt omotiverade! :/

I övrigt har det varit en mysig familjehelg med en dagstur till Trönö på lördagen med sång och dans. Och mys med massor av byfamiljer på vår isbana i skogen på Söndagen. Toppen helg med andra ord! 

Målningsprjoektet fortskrider också efter uppehåll några dagar... Snart så är köpmansdisken färdig :) 

/M









Helgen och en fördel med att vara arbetssökande.

Publicerad 2014-01-21 10:34:54 i Allmänt,

Hatar magsjuka, gör allt för att slippa den. Just nu härjar den på Mys förskola så vi håller oss hemma lite extra för att slippa. Gäller att utnyttja möjligheten att vara hemma när man har den. 

I helgen hade vi konferens med dansklubben. Riktigt bra saker lyftes och diskuterades. Sen for vi till Stockholm och bodde på Birger Jarl och fick middag och show på Wallmans och Golden hits! Riktigt kul, god mat och härligt sällskap. Då kan ju inget gå fel! Jag var dessutom kamouflerad på damtoaletten! :)

/M




Klädbråk!

Publicerad 2014-01-17 18:20:02 i Liten,

Hon är inte ens två och har otroligt bestämda åsikter om vad hon inte ska ha på sig. Köpte en klänning igår på Åhlénsrean halva reapriset. Jag tyckte den var jättefin det gjorde inte My.. Så nu sitter hon här i en tjocktröja istället. :) 

I övrigt har det varit en fantastisk dag. På schemat har varit snölek, pippi och massor av gos! Mormor, morfar och Bisse har varit här och busat på eftermiddagen. 

Trevlig helg!

/M






Kycklingen flög nästan ut genom fönstret

Publicerad 2014-01-12 18:37:43 i Allmänt,

Middagen idag: helstekt kyckling med stektpotatis och gräddsås. Husligt va?

Det gick hur bra som helst att göra den också förutom att den Inte blev klar nån gång. Irriterad och hungrig höll jag på att skicka fågelfan ut genom fönstret när den inte var färdig när jag kollade för sjuttioelftegången. Hade inte riktigt koll på hur länge den behöver köras i ugnen. Men tillslut så ca 1 timme efter planerat åt vi middag. Hoppas den var helt klar ;)

Vi har i övrigt haft en väldigt lugn dag då My har 39 graders feber. Hon leker en del ändå men vill gärna sitta och mysa. Olikt henne mysigt dock! Hoppas hon blir pigg snart inte kul när hon är sjuk.


/M




Städa städa varje freda!

Publicerad 2014-01-10 21:17:57 i Huset, Liten,

Idag har vi städat jag och My. Lilla tjejen tyckte det var roligt i ungefär 20 min. Sen var jag den tråååååååååkigaste mamman i hela värden ett tag. Så tillslut fick det bli lunch paus efter det fick hon sova en stund. När hon vaknade hjälpte hon till igen när det var dags att att städa kaoset i badrumslådorna. Jag lag dit och hon plockade ur och tvärt om. Även om det är lite irriterande just då när man lägger tillbaka samma sak för fjärde gången, sitter jag i skrivande stund och ler. Hon är ju ett charmtroll jag skulle nog beskriva henne som en blandning av lilla My, Pippi och Emil. Klok, snäll, busig tjej med humör. "Hyss hittar man inte på det bara blir". När vi städat lådorna klart gick vi ut och körde Bob eller snowracer det låter lite coolare! Sen in och värmde oss under filten och tittade på pippi (favoriten här hemma just nu) 

Julens status här hemma är alltså nu bortplockad.... Nästan. Ska byta gardiner i morgon sen så.. Granen är dock kvar den har flyttat till hallen och fått en inneboende.

Sitter ensam i soffan då My sover och Tobbe har jour utryckning. Fredagsmys? Nja..

/M











Bakningen ligger på hyllan!

Publicerad 2014-01-08 21:21:08 i Viktkampen,

Just nu har jag baknings förbud. Vi kör en sockerfri och onyttighetsfri månad för att få bort suget. (Undantag helgen 18-19 jan) Anledningen till att vi bara kör en månad är att jag tror inte att man klarar sig med att ta bort allt onyttigt. Alltså att det inte fungerar i längden med förbud. Nä äta av allt men inte alltid är ett bra utryck! 

Så därför ska jag försöka prova lite nya goda recept, tips mottages gärna!! 

Idag blev det timjan och fetaostfyllda kycklingfiléer med pressadpotatis! 

/M



Projekt!

Publicerad 2014-01-07 17:39:07 i Huset, Pyssel,

Vi har skaffat oss projekt. Har köpt en köpmansdisk som vi tänkte måla och byta handtag på... Den ska stå i hallen är tanken. Förvaring och utfyllnad. Kul med projekt också. Återkommer med resultat. 

Dock har Vi redan gormat lite på varandra över disken så att säga. När vi skulle lyfta in den i snickarboden för förvandling. Mycket beroende på att jag är klapp kass att bära på det där viset och Tobbe är bättre och har dålig förståelse för min oduglighet. Men när jag efter många om och men fick ta ett nytt grepp gick bärandet gormfritt. 

Slipa är första steget, tråkigaste. Sen är de bara att kladda på. Varför skriver jag det? Var och varannan piffar ju möbler nu för tiden :) 

/M



Nya tider,

Publicerad 2014-01-07 15:52:33 i Viktkampen,

Innan jul handlade jag mest choklad och andra baktillbehör till att framställa julgodis och andra onyttigheter! Idag handlade jag mest grönsaker och frukt! Jag var faktiskt inte ens sugen på sötsaker utan det vattnades i munnen när jag tränkte på fruktsallad. Antagligen ända fördelen med allt klappa ihop kost och träningsmässigt. Huvudvärk har jag dock! . Sockerberoendet försvinner om ca 1 vecka bara att bita ihop.

/M



För mycket i huvudet!

Publicerad 2014-01-07 00:28:15 i Allmänt,

Kan inte sova.... Tankarna bara far runt runt runt. Ledighetsbubblan har lixom spruckit. I morgon är det allvar igen men förskola och jobb... Eller jobb. Jobbsökande. Känner mig opepp och nere när jag tänker på min arbetssituation. Jag är dock glad att jag unnade mig att ta ledigt över helgerna. Det har ju inte direkt kryllat av jobbannonser heller för man är ju inne och kikar ändå. Jag vill tro att de löser sig att ödet har en plan att min perfekta plats finns inom räckhåll. 

Claes Månsson sa en sån bra sak i stjärnorna på slottet: att alla stora beslut sker av en ren slump. Och när jag tänker på det är är det så för mig också. Allt har skett av rena tillfälligheter. 

Började plugga pga reklam i brevlådan... Praktik och jobb i Gävle... Flyttade hit.... Började dansa... Träffa Tobbe... Hus och utbyggnad... Och lilla My (det iof ingen slump och var välplanerad och efterlängtad) allt det här pga en broschyr. Så nu vill jag tro att livet tar en ny bra väg arbetsmässigt! Resten är redan precis så som jag vill ha det!

God natt? 

/M


Kille på besök.

Publicerad 2014-01-06 16:46:00 i Liten,

Mitt framför ögonen på oss gav vår 2- åriga dotter grannpojken en puss. Sedan slog hon sig ned i han knä och så tittade det på Disney tillsammans. Söttroll! Jag kunde inte sluta fnittra undra om jag tycker de är lika roligt om ca 12 - 13 år... 

Hemma

Publicerad 2014-01-06 01:57:06 i Allmänt,

Borta bra men hemma bäst. Ligger i sängen bredvid vår lilla tjej att vara nära henne slår allt! Har dock haft en riktigt trevlig kväll med tapas, vin och tjejhäng. Inte ofta jag jag är ute och slarvar nu för tiden, men riktigt trevligt när det väl händer. 

Så efter en tur med nattbussen hem och lite puss på karln tänkte jag stänga igen ögonen (efter en sista koll på instagram och fb) 



God natt! 

Nybadad

Publicerad 2014-01-05 13:21:36 i Allmänt,

Vi har varit och badat på fjärran idag på förmiddagen. My älskar verkligen och bada och det märks att hon är van med vatten sen babysimmet.  Det var lite folk vilket gynnar min nya folkskygga sida ;) 

Så nytvättade vi nu påväg hemåt det blir nog sova middag i grupp när vi kommer hem, det är inte så tokigt! För julen tänker jag inte städa bort än då julgranen inte ens har börjat barra.. Så kommer det ju snö nästa helg! 😄

/M



Viktkampen

Publicerad 2014-01-04 21:46:58 i Viktkampen,

Näää... De går inte så bra just nu... Men från och med tisdag då ska sockersuget bort och delmål två nås! 



Har vi blivit folkskygga?

Publicerad 2014-01-04 17:29:41 i Liten,

Idag tänkte vi ta en premiär tur till leklandet här Gävle.. Men eftersom vi var så otroligt sega i starten kom vi dit när alla sega småbarnsfamiljer var där... Vi vände när vi såg en miljard bilar på parkeringen och åkte till IKEA och åt köttbullar istället. Det var ju också ett nöje. I morgon blir det nog bad då leklandsturen får vänta ett tag till. Tycker verkligen inte om trängsel och långa köer. Räknas det som folkskygg?



2014

Publicerad 2014-01-04 00:14:20 i Allmänt,

Hej,

Ja, det var ett tag sedan jag skrev ett par ord här Instagram har tagit över, men nu när det är nytt år igen så tänkte jag att det är dags. Inte så mycket nyheter dock. Förutom att liten tösabit utvecklats otroligt mycket. Men jag:

- Fattar fortfarande inte var tiden tar vägen.

- Fortfarande sjukt nöjd med familjelivet min karl och unge är de bästa tänkbara.

- Älskar fortfarande att bo på landet.

- Ja, jag är fortfarande Arbetssökande (tips mottages fortfarande tacksamt)

- Kämpar fortfarande med mina kg hit och dit även om jag nått ett delmål. Kör jag på nästa delmål i viktkampen.

- Har fortfarande mycket planer för hus och trädgård.

- Hoppas fortfarande på en lottovinst.

Nytt är väl att jag har som tanke att uppdatera lite mer framöver... har ju mycket planer, familjeliv, jobbsökande, vikt, trädgård, hus, och förhoppningsvis bröllop framöver.. då kan de säkert vara bra att skriva av sig lite.. så man inte blir tokig av alla tankar... :)

På återskrivelse...
/M

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela