Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Hjärta!

Publicerad 2012-02-14 10:53:44 i Allmänt,

Idag är det alla hjärtansdag om de är någon som har missat det? Skulle inte tro det.

Vi har redan firat, Tobbe är ledig från jobbet så vi började dagen med att dela på några chokladkolor i sängen. Lite lagom sådär. Inte så nyttigt kanske men romantiskt.

De lilla hjärtat verkar trivas lite för bra i magen. Olydig är h*n också.. vägrar komma ut fast vi talat om att de nog är dags nu :)

/M 

Innan helgen är vi nog en till.

Publicerad 2012-02-13 17:03:44 i Allmänt,

Det tror jag. Men vi får se. Har varit på kontroll idag. Allt såg bra ut men de är lite fundersamma över mitt blodtryck. Så vi ska tillbaka igen på onsdag.

Jag gjorde även en sak som bara jag kan lyckas med. Man lämnar urinprov för att kolla äggvitan. Jag var in på toa för att kissa i den lilla plastmuggen. Gick bra. Tvättade händerna och så skulle jag gå och lämna mitt prov. Vad gör jag.. jo, jag tappar muggen. Ut far allt mitt kiss i tvättstället (som tur var) De var några droppar kvar på botten. Som tur var för blåsan var tömnd för tillfället :) Jaja, typiskt mig.

Nära nu, mycket nära känns väldigt spännande och lite nervöst.

/M

Falskt alarm!

Publicerad 2012-02-12 10:15:05 i Allmänt,

Vaknade 4.00 i morse men ont i magen... min första tanke var nu är det dags... Men de var falskt alarm visade sig vara ett vanlig bajsanfall.

Svårt de där när man inte vet hur de kommer kännas.

Ha en fin dag i solskenet.

/M

VILL!!

Publicerad 2012-02-11 10:54:06 i Allmänt,

De är så mycket jag vill men som orken inte häger med på... inte så konstigt kanske jag är ju vad som bör klassas som höggravid. (På måndag har vi datum.) Men jag vill träffa vänner och jag vill gå på 40-årsfest ikväll! Vi får väl se vad orken tillåter. Men en stund borde väl den räcka till? Ja, vi får se... tar ett steg i taget, lyssnar på kroppen och vilar inför de som komma skall om en dag, två dagar eller två veckor...

/M

Kontroll igen.

Publicerad 2012-02-10 15:42:10 i Allmänt,

I morse var de kallt här hemma, kallt ute. Min kära bar in ved och tände en brasa till mig innan han for till jobbet. Så mysigt att jag knallade upp 6.00 för att äta frukost och läsa tidningen framför brasan. Fortsatte elda och ja, jag kan elda själv men de är extra lyxigt att ha tänd brasa när man kliver upp.

Kunde nämligen inte somna om kände mig lite rastlös i kroppen. Skulle på kontroll till barnmorskan idag igen. Och jag kände nog på mig rätt, fortfarande högt blodtryck och äggvitan var tillbaka. SUCK! Så nu gäller det att vara observant på om jag sväller mer än vanligt eller får ont i huvudet. Riskgraviditet kallas det visst, otäckt ord.

Så om det inte sätter fart i helgen så har vi tid på måndag har vi tid hos obstetriska mottagningen för kontroll av liten. Hjärtat slår och h*n växer som det ska, men kontroll ska ändå göras. Känns skönt att de ha koll på oss.

En tanke: Den här helgen kanske är den sista innan vi får möta våran avkomma. Konstig tanke, men helt underbar!

/M


När jag äntligen var sugen på apelsin...

Publicerad 2012-02-09 11:50:22 i Allmänt,

Så var den luddig.. Har ett fruktfat på vardagsrumsbordet, piffigt och husligt. Dock har frukten en tendens att ge upp precis när jag blir sugen på vitaminer. Synd. Eller så blir jag sugen bara för att de inte finns de är väl mest troligt.

Bebisuppdatering: Lungt, ingen som velat sätta fart än. Känns konstigt att de är februari och vårt lilla hjärta snart är här.

/M

Godkänt men...

Publicerad 2012-02-08 14:55:51 i Allmänt,

Phu, nu var det ingen äggvita. Men jag hade ändå lite högre blodtryck än vanligt. Så fortsatta kontroller är det som gäller...De gör mig inget, skönt att man kollas upp så vi vet att allt är bra med liten.

En dag i taget.

/M

Snöflingor...

Publicerad 2012-02-08 12:09:55 i Liten,

Singlar ner från himlen, dock inga mängder. De sägs att ingen snöflinga är den andre lik. Ändå bildar de när de landat en jämt vitt täcke till marken. De är så vackert med vinter.

Snart ska jag lämna landet och fara in till stan, kontroll hos barnmorskan. Håll tummarna att blodtrycket har gått ned. Annars vet jag inte riktigt vad som händer. 5 dagar kvar till beräknat datum. Bara liten mår bra där inne är jag nöjd. Jag är redo, nu väntar vi bara på att liten är redo att komma ut till världen.


Instruktionsbok?

Publicerad 2012-02-07 11:45:36 i Liten,

Det kommer väl med det till liten när leveransen kommer? Eller? Nä, skämt och sido tiden drar iväg nu.. nu är det mindre än en vecka till beräknat datum. (+/- några dagar/veckor) Sen är vi föräldrar för resten av våra liv

Iof så finns de massor med instruktioner om hur man ska sköta sin bebis och massor med råd hur man ska göra. Men jag menar hur vet man det? De är ingen som vet vad de är för individ som kommer "ploppa ut" (antagligen ett långdraget plopp). Måste inte föräldrar och barn lära känna varandra innan men vet hur saker och ting ska skötas? De tror jag iaf.

Jag ska på extra, extra kontroll i morgon, blodtrycket har gått upp lite igen och så har jag lite äggvita. VI får se vad de säger i morgon. Barnmorskan trodde att de kunde bero lite på sammandragningar/förvärkar som jag tydligen hade lite tecken på.. Jag tar de iaf så lugnt som jag kan. Tänk vad man blir rastlös och vad man ser mycket saker som man vill göra när man inte kan.. Nån som verkligen inte tar de lugnt är liten i magen, här om dagen trodde jag h*n var på väg ut genom sidan. Som tur var gjorde den inte en ailen-entré.

En tanke:
Hur kommer det sig att man vet hur man ska agera i vissa situationer men måste lära sig för att klara av andra. Jag menar, jag var tvungen att lära mig gå, prata, läsa och hjula. Men föda barn de förväntas jag och min kropp kunna ändå...

Opraktiskt...

Publicerad 2012-02-04 13:37:44 i Allmänt,

- Att inte kunna stänga jackan när det är -15 grader ute, för att magen är ivägen. Tjocka tröjor fixade så jag ändå kunde ge mig ut i den vackra vinterdagen.

- Att vakna 5.00 när man är ledig, dock skönt att somna om på soffan.

- Att vilja hitta på något men inte ha så mycket förslag på vad.

- Att bo i stan när de är sånna här fina dagar. Jag har sagt de förr och säger de igen, jag älskar att bo på landet!Lite tankar...

Publicerad 2012-02-03 10:31:38 i Allmänt,

- Att jag inte är någon planeringsmänniska. Måste vara hemskt att vara planeringsmänniska och gå och vänta på liten bebis i magen. Leveransalternativ på vilken dag som helst en månad framåt är inte direkt lätt att planera runt :)

- Att jag har haft rätt (igen) Snön kom i februari. Att de är kallt är också ett plus för skottning, för då blir snön så fjäderlätt. Dock ett minus för att som vill bygga snögubbar.

- Tulpaner, De är så fina. Har mani just nu köper tulpaner varje vecka. Verkligen är vardagslyx att unna sig, nya fina snittblommor till varje helg, enkelt sätt att förgylla tillvaron.

- Varför är alla mina orkidéer synkade, antingen blommar alla superfint eller så är de bara gröna blad och pinnar i fönstren.

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela