Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Namnsdag

Publicerad 2013-02-28 13:33:14 i Liten,

Idag har Maria namnsdag, så grattis på mig och alla andra Marior! Grattis också till My som också har namnsdag idag vilket jag upptäckte efter vi valt namn till lilla avkomman redan. Lite kul att mor och dotter har samma dag även om det bara var ett sammanträffande.

Dag 3

Publicerad 2013-02-27 11:28:23 i Viktkampen,

Känns mycket bättre idag.. Känns som energin är påväg tillbaka. Sötsuget börjar lägga sig lite,skönt. Träningen på förmiddagen var nog mitt bästa pass hittills sen jag började med styrketräningen. Känner mig peppad! Pepp pepp!!

Nu sitter vi i soffan, My sover. Vi väntar på att mormor och morfar ska komma. Mysigt! Det blir kanske lite pulkaåkning i solen efter lunch!

/M

Sötsug

Publicerad 2013-02-26 16:32:42 i Viktkampen,

Jag känner mig trött, snurrig i huvudet och galet socker sugen! Hade det varit förra veckan hade jag smockat i mig en bulle eller något annat gott som finns. Men jag stålsätter mig, tar en frukt eller någon grönsak!

Känner mig taggad och jag vet ju att sockersuget går över det handlar ju bara om att bestämma sig. Så vi börjar med noll godsaker och slaskmat i minst en månad!

Träningen tuffar på.. Känner mig redan starkare i kroppen!

Pepp pepp!!

/M

Snösmälta

Publicerad 2013-02-25 16:14:07 i Allmänt,

Takdropp och solstrålar utomhus. Är det våren som är på G? Lite tidigt att hoppas på det kanske. Men bara solen visar sig då och då kan det gärna vara vinter ett tag till för min del. Även om jag ser fram mot pysslet ute i sommar grusgång och altan står på önskelistan.

Laddar för måndagsmiddag. men jag måste nog ta och googla lite nya recept.. Har idetorka på middagsförslag. Nån som har nåt tips??

/M

Bjuder även på ett par snöbilder från en annan solig dag.

Vill ha pengar i överflöd

Publicerad 2013-02-24 23:00:50 i

Vore fin fint att vinna pengar på lotto... över 200 miljoner... jisses! Vore fantastiskt finns ju hål att stoppa i! Bilen beslutade sig nämligen för att dö idag igen på eftermiddagen.. nån rem som gått av. Ja, visst bilar går sönder ibland men de känns lite surt när det är bara nån månad sedan vi fixade servon för si sådär 12 000 kr.. finns roligare saker att lägga pengarna på. Men som min mamma säger.. nog föder gud höken! Vi har det bra. Även om ett jobb skulle sitta fint. Så en av mina lyxdrömmar om att ett bröllop kunde bli verklighet i framtiden. Dagdrömmer en del om att bli fru Lundmark kan tänka mig att min kära börjar ledsna på mitt "tjat" fast jag tjatar inte så mycket egentligen, dagdrömmer skulle jag nog kalla det.
 
I morgon blir det dags för fas 2 i viktresan också... fas 1 är avklarad innan jul sen har jag haft uppehåll i några månader, platå kanske man kan kalla det. Fast 1 innebar - 10 kg. Fas två tänkte jag skulle innebära -10 kg till. Sen inleder jag fas 3... - 5 kg vi får väl se hur det går! Jag är peppad!
 
/M
 
 
 
 

Utveckling!

Publicerad 2013-02-22 11:10:14 i Liten,

Det händer grejor med den lilla människan! Igår gick hon sina helt egna tre första steg! Det är sååå häftigt att få vara med om hur en människa utvecklas, vilket privilegium!

Drömmer

Publicerad 2013-02-21 13:08:17 i Allmänt,

Flera gånger i veckan när vi sover kastar jag armen över T och drar i honom i sömnen. Det händer när han vänder på sig. När han frågar vad jag håller på med svarar jag inte utan vänder på mig och fortsätter sova. En gång har jag svarat och då sa jag... "Du höll ju på att ramla ur!" Sen sov jag igen! Jag undrar vad det är för konstig reflex jag utvecklat sen jag blev mamma eller om helt enkelt drömmer.

Om jag vore T skulle jag bli livrädd! :)

/M

Sover inte...

Publicerad 2013-02-21 00:58:06 i Allmänt,

Trött men kan inte sova! Så fort jag sluter ögonen för att försöka kommer det miljoner tankar inne i huvudet! Tobbe blir lite frustrerad på att jag ligger vaken på nätterna men jag kan inte hjälpa det. Ovisshet är det värsta jag vet!

Det snurrar tankar om jobb mest.. Dels funderar jag på intervjun jag varit, dels funderar jag på andra jobb, utbildning? Pengar? Föräldradagar? Det är frustrerande att man ska behöva ha ett orosmoln över sig. Varför kan inte allt vara bra samtidigt! Förr hade jag jobb, lägenhet, släkt, vänner, bra liv men inte min lilla familj och kärlek. Nu har jag hus, släkt, vänner, fantastiskt liv, underbar liten familj och massor med kärlek men inget jobb.. Eller jag har världens bästa jobb mammaledig! Men sen.. Sen har jag inget jobb!

/M

Lite för tyst..

Publicerad 2013-02-18 11:19:21 i Liten,

Har fortfarande inte hört något från jobbet. Tråkigt! Idag är det två veckor sedan jag var på intervju. Annonsen ligger fortfarande ute, ansökningstiden går ut den 22 februari. Jag skulle tro att det väntar ut datumet. Men det känns inte så bra när det drar ut på tiden! Jaja, vi får väl se vad som händer! Tack alla som har hållet tummarna för mig! :)

/M

1 ÅR!

Publicerad 2013-02-17 11:55:31 i Liten,

 
Vi friar flera dagar i rad. På självaste födelsedagen fick My smaka tårta för första gången, mycket gott även om det mesta hamnade på golvet. Kladda kanske var det roligaste när jag tänker efter.
 
Hon uppskattar paket vår lilla dam hon är mest intresserad vad som är i och inte så mycket av papper och snören som andra barn brukar kunna vara.
 
Vi började dagen med mysfrukost sedan öppnade vi paket i sängen. Busade och sedan tårtkalas med mormor, morfar, farmor, farfar och Josefin. Igår den 16 feb kom Jonas, Gita, Oliwer, Benajmin, Offa, Marie, Lova, Lotta och Jörgen och fikade. My gillar verkligen när det är folk här. Hon spexar, flirtar och skrattar.
 
Det är så trevligt med människor så vi fortsätter med festligheter hela veckan. Idag kommer Danne, Linda och Max på onsdag kommer Lojsan och Adde och på fredag ska vi eventuellt umgås med familjen Edström/Hellström. Kul att så många vill komma och mysa med vår lilla skönhet!  
 
/M
 
 
 
 
 

Hipp hipp hurra!!

Publicerad 2013-02-15 11:34:56 i Liten,

Idag firar vi vårat lilla hjärta som fyller 1 år! Men det är även ett stort grattis till oss som får dela våra liv med My!

Kärlek!

Publicerad 2013-02-14 11:37:57 i Liten,

Jag känner så stor kärlek till min familj alla dagar i veckan! Det går liksom inte att beskriva! Men ikväll blir det nog lite extra gos dagen till ära!!

Igår började lilla donnan flirta, det är verkligen fantastiskt att se alla framsteg. De små förstår nog mycket mer än vad man tror. Hon går inte än men när man håller henne i en hand håller hon balansen hyfsat även om gången är lite stel. Men när hon kryper går det undan.

Jag fattar inte att det är ett år sedan vi lag oss lite pirriga för att vi visste att vi skulle bli igångsatta dagen efter. Men vaknade mitt i natten av att vattnet gick!! Och att hon sedan tittade ut ca 20 timmar senare! Så i morgon blir det till och fira den lilla 1 åringen!! Ikväll blir det tårtbak och inslagning av presenter.

/M



Macaroner från helvetet!

Publicerad 2013-02-13 21:51:07 i Allmänt,

Nä.. Nu har verkligen husmorsstoltheten fått sig en törn! Dagens bakförsök av macaroner gick åt skogen!! Jäklar!! Smakerna var där iaf.. Citron och fläder med hallonsmörkräm! Hoppas morgondagens tårtbak återtar min stolthet!

Har haft en underbar dag idag, mys mormor och morfar på besök nästan hela dagen! Så härligt att se mormor och morfar och farmor och farfar så lyckliga över deras barnbarn! Det värmer i hjärtat!

/M

Sövt pappa och barn

Publicerad 2013-02-12 21:25:13 i Allmänt,

Ja, här sitter jag själv i soffan. Känns lite konstigt. Eftersom vår dotter har varit lite av en kvällsuggla kändes det annorlunda när hon kastade in handduken vid 20.00. Pappan kastade sin ca 30 min senare. Snön faller vilket betyder nattarbete för den fina sambon därav tidig sänggång.

Jag har svullnat semla på kvällskvisten och bakat. Bakningen av citronrutor gick väl inte direkt enligt planerna. Rev mig ordentligt på tummen när jag rev citron vilket är en väldigt dålig kombo! Aj! Efter lite omplåstrande av snäll sambo gick det inte direkt bättre. De vart lite konstiga på ytan och lite torra men smakade ändå gott. Minus i husmorsboken.

/M

Styrketräningen

Publicerad 2013-02-11 11:59:14 i Viktkampen,

Träningen går bra jag känner mig redan starkare i kroppen! Om det är inbillning vet jag inte men känslan finns där. Kör ca 5 pass hemmaträning i veckan, ambitionen är att köra varje dag men har inte lyckats ta mig tid vissa dagar.

Kosten går sådär. Efter kakbak, pizza och ostbågar i helgen känns det kanske lite väl långt från sallad och morotsstavar.

Men en del av två är iaf på banan. Efter tjockistisdag, alla stjärtans och helgens 1 års firande blir det skärpning! Big time... Så mina svällande muskler syns! Haha!

/M

Den mogna mamman

Publicerad 2013-02-11 06:27:29 i Liten,

Ligger i sängen och fnissar åt vår lilla tjej. Fattar inte hur någon så liten kan lägga av sånna rejäla fisar, dessutom tycker jag det är gulligt. Konstigt det där när T gör likadant är det verkligen allt annat än gulligt.

Nu ska jag nog göra mitt bästa för att somna om. Tjejen sover ju fortfarande, dessutom skulle inte nån mer timmes sömn sitta helt fel på mamman.

Ha en härlig måndag!

/M

Baksöndag

Publicerad 2013-02-10 18:20:38 i Baka,

Men det blev bara tre sorter idag. Riktigt roligt att testa ett nytt recept. Spiralkakor, jag gjorde två olika varianter mint/choklad och smultron/vanilj. Utvärderingen lyder: Riktigt roliga att baka men mycket väntan. Choklad/mint blev häftigast men smultron/vanilj blev godast! Sen har jag även bakat den beprövade favoriten dumlekakor.

Mina nya prylar fungerade utmärkt speciellt silikonmattan när jag kavlade ut spiralkaksdegen, tummen upp för den!

/M

Nya redskap!

Publicerad 2013-02-09 23:05:38 i Allmänt,

Idag har hela familjen sladdat till köpis. shopping och lyxfika på menyn! Har inskaffat lite nya bakprylar, jisses vad roligt det ska bli att baka lite i morgon! Även om familjemys självklart ligger högst upp på listan som vanligt!

TillBAKs i morgon!

/M

Freeeeeeeeeeeeeeeeeeedag!

Publicerad 2013-02-08 11:58:35 i Allmänt,

Härligt! Och Tobbe har inte jour förutom snön då... Jisses va härligt. Blir lite baka i helgen och ungås med familjen! Mys!

Igår bakade jag chokladsnitt och kolasnitt.. Samma grunddeg men olika ändå. Jag har MYCKET sirap i mina snittar så de blir sådär sega och goda.. Och extra onyttiga!

Styrketräningen går bra.. Kört på nästan varje dag den här veckan.. Kosten däremot är fortfarande kass pga bakperioden som jag är inne i nu. Men jag tänker skärpa mig på den biten om ca en vecka när lilla fröken fyllt år!

Trevlig helg!

/M

Nyfiken i en strut.

Publicerad 2013-02-07 12:05:51 i Allmänt,

Kunde inte hålla mig längre. Eftersom jag inte tyckte jag fick något bra svar på hur lång tid det kan ta ringde jag rekryteringsfirman idag... Mest för att få veta om det är många fler sökande osv.. Då fick jag veta att de hade pratat med företaget i fråga och de hade sagt att jag absolut skulle klara av jobbet. Men att det hade några fler att träffa. Så nu håller jag tummarna att det inte finns någon bättre än jag!

/M

Bullkväll!

Publicerad 2013-02-06 22:40:21 i Baka,

Ikväll vart det bullbak! Mycket nöjd med resultatet. Det blev kanel, vanilj och krämbullar fylld med hemmagjord vaniljkräm! Känner mycket huslig! :)

Luften gick ur

Publicerad 2013-02-06 11:32:46 i Allmänt,

Det har varit ett par konstiga dagar i sinnet. Känner mig liksom platt och lite förvirrad efter måndagens intervju. Vill jag? Vill dom? Hur blir det då? Osv.. Tänker på allt och lite till. Känns som någon punkterade den delen av hjärnan.

Annars har jag det fantastiskt med lilla fröken My! Begriper inte att hon är ett år om bara nån vecka! Ikväll när pappa T kommer hem tänkte jag börja baka lite, det ser jag fram mot, älskar att baka!

/M

Trött och lite förvirrad

Publicerad 2013-02-04 17:40:36 i Allmänt,

Jag är trött i huvudet. Det gick bra tror jag. Jag fick svar på mina frågor och jag hittade in. Jag hoppas jag gjorde ett bra intryck! Vi får väl se hur långt det räcker!

Nu är jag hemma med familjen och bara myser!!

/M

På plats!

Publicerad 2013-02-04 12:31:34 i Allmänt,

Tidig som tusan men hellre det! Känner mig pirrig och lite kissnödig. Men det ska nog bra. Jag ska bara lista ut var man går in någonstans, sånt är alltid lite spännande!

Puh, djupt andetag nu kör vi!!!

/M

Lite mer pirrig den här måndagen....

Publicerad 2013-02-04 09:52:23 i Allmänt,

Idag är det måndag igen... Lite mer pirrig i magen idag. Dags för träff med företaget i fråga. Efter fredagens bilfärd blir jag lite orolig om jag ska hitta dit, men det fixar nog jag och mr GPS!

Så idag blir det pifftime igen. Känns som finnen gett med sig lite så den går nog att dölja. Så om någon timme kanske jag känner mig snygg, business och nyfiken. Idag är jag framförallt nyfiken. Ska bli intressant att få lite mer information om företaget och tjänsten rekryteringsfirman visste ju inte så mycket om det hela... Jag har laddat upp med frågor!

Som sagt håll tummarna, idag gäller det!!!

/M

Äntligen söndag!!

Publicerad 2013-02-03 12:17:35 i Allmänt,

Idag kommer den finaste och bästa mannen hem! Han har varit i Norrland med sin far och skottat av tak på stugan och hälsat på släkten lite. De åkte i torsdagsmorse, och kommer hem idag på eftermiddagen! Vi längtar.

Jag var lite orolig hur det skulle gå och sova, jag har en tendens att kunna bli lite mörkskakis och lyssna på alla ljud nattetid. Men med ett basebollsträ i sängen har det gått över förväntan. Skönt, hade ju varit sådär med icapåsar under ögonen på måndag på Arbetsintervju nummer två. Det räcker med finnen på hakan. Dubbelhaka har fått en helt annan betydelse!

Styrke pass nummer två har gått av stapeln på förmiddagen. Nu blir det lunch sen blir det intervaller med pulkan i det fantastiska solskenet!!!

/M


Pass 1 check!!

Publicerad 2013-02-02 13:38:07 i Viktkampen,

Viktresan har gått in i styrketräningsfas, dags att bygga upp kroppen igen. Jag är verkligen svag överallt! Idag körde jag mitt nya program för första gången! Kändes bra! Beach 2014 här kommer jag! :)

Biltur på en fredag.

Publicerad 2013-02-02 00:26:29 i Allmänt,

Skulle till Sandviken och hälsa på vänner ikväll och jag kom fram tillslut! Dock efter en liten omväg på ca 7 mil..

Istället för att svänga av E4 missade jag två avfarter innan jag 10 M efter det var försent insåg att jag borde svängt av. Så det var bara att glatt ta en tur till Hagsta och vända innan jag kunde ansluta med mina vänner.

Hur kunde det då hända? Många aspekter... nämligen Att jag hade en halvless tjej i baksätet. Sen var jag lite stressad för att jag redan var sen. Irriterad på en bil framför som körde som en snigel och helt övertygad om att jag redan var på riks 80 och strax skulle passera köpis. Ingen bra kartläsardag helt enkelt!

Nu är jag iaf hemma, utan omvägar. God natt!
/M

Mycket på schemat

Publicerad 2013-02-01 16:47:52 i Viktkampen,

Eftersom vi bor en bit utanför stan så brukar jag klumpa ihop alla ärenden på samma dag. Så idag när vi var in till stan på förmiddagen hade vi ett gäng ärenden.
1. Viktresan fortsätter jag har fått hjälp med ett träningschema som jag ska starta med i morgon! Pepp pepp!!
2. Hämtat min favorit ögonskugga som jag beställt. (Granit från Mary Kay) perfekt till måndagens intervju för att boosta självförtroendet.
3. Hämtat den nya luren. Min bindningstid hade gått ut. Så nytt abonnemang och ny lur iphone5. Dock ej igång än. Det blir helgens aktivitet.

Sen for vi hem igen och så kom Mys mormor och morfar på besök! Lunchsällskap och semlor intagna (helt i stil med viktresan) och massor med bus!

Nu vilar vi för middag med härliga vänner ikväll!!

/M

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela