Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Långsamt neråt..

Publicerad 2013-03-28 14:12:04 i Viktkampen,

Trots att jag skrev igår att jag är nöjd om jag står still är jag inte det. -0,3 kg och -1 cm på röven känns tungt även om jag bara har mig själv att skylla! Känns så segt! 3.e veckan i rad som jag bara tappar 0,3 kg i den här takten kommer jag nått mitt mål år 3000! Känns inte som det blir nån skillnad om jag är stenhård eller om jag fuskar vilket gör att motivationen sviker. Men men lite påskgodis i helgen så tar vi nya tag nästa vecka. Minus är alltid minus! :)

Nu blir det påskfirande och mys för hela slanten! Och en och en annan promenad Glad påsk! Puss!

/M

Påsken närmar sig!

Publicerad 2013-03-27 15:46:09 i Allmänt,

Jag ser verkligen fram mot långledigt med hela familjen. Vi städade i måndags och igår påskpiffade vi blev riktigt mysigt härhemma. Nu är vi redo för fyra dagar ledigt! Blir middag x2 med familjen och många oplanerade timmar.

Hoppas kunna klämma in lite träning också för påskgodiset ropar väldigt högt från skåpet! Vägning i morgon jag är glad om jag stått still då förra helgen bestod av absolut noll träning och mycket goda kalorier in i munnen!

/M



Händelse späckad helg!

Publicerad 2013-03-25 21:47:22 i Allmänt,

Har haft en helt underbar helg! Tobbe var ledig med oss i fredags vilket innebar bad på fjärran på förmiddagen mycket mysigt!

I lördags hjälpte vi till vid svärföräldrarnas flytt och sedan for vi till Stockholm för att se världens bästa Jerry Williams the ferwell show! Han var fantastisk som vanligt! Jag grät ett par tårar på slutet, tråkigt att han ska sluta :(

I söndags blev det familjemys hela dagen. Det är det bästa som finns.

Måndagen har bestått av träning, promenad, städning och gos med febrig tjej. I morgon blir det påskpiff. Ris och vårblommor välkommen våren!

/M

Snökula

Publicerad 2013-03-21 18:34:16 i Allmänt,

Det känns som jag befinner mig i en så kallad snökula som någon ruskar på då och då. Vädret har verkligen varit så konstigt idag sol och lugnt ena sekunden värdens snöfall nästa. Precis som i en liten snökula.

För övrigt har det varit en bra vecka med middag på stan med god vän och besök hos en annan och massor med bus med den lilla My. Apropå lilla My, idag när jag hälsade på en vän som jag inte träffat på länge så hade hennes dotter frågat om Mys mamma såg ut som muminmamman haha!! Barn är underbara.




Nybadade

Publicerad 2013-03-19 13:45:23 i Liten,

Vi har varit på våran återkommande bad dag. Riktigt mysigt. My far runt som en fisk i vattnet så länge hon får vara över ytan. Just nu har hon bestämt sig för att hon inte vill dyka, hon blir arg och skäller på mig om jag försöker. Så jag respekterar det och simmar med puffar, plaskar och grejar. Hon har utvecklat en egen teknik när hon har armpuffarna hon springer med benen vilket gör att hon förflyttar sig framåt snabbt, snabbt är Mys mellannamn! :)

Snön faller idag våren vill inte riktigt komma än.. Men snart så.. Det är ju faktiskt bara mars än.

/M

Nu går hon!

Publicerad 2013-03-17 16:41:39 i Liten,

Ja, nu skulle jag säga att My går. Hon går små svängar innan hon druttar omkull på rumpan. Så 1,1 år gammal så kunde hon gå.. Några steg förut men nu vinglar hon omkring här hemma! Dock sätter hon säg rätt ofta... Det går ju fortare och krypa!!! :)

Är sååå stolt, så fantastisk att vara med i utvecklingen!

/M

Solguden måste vara på fantastiskt humör.

Publicerad 2013-03-15 18:28:18 i Huset,

Vilket härligt väder det har varit nu i flera dagar. Men kylan gör sig påmind på natten så vintern ligger kvar. Inte så konstigt om du frågar mig det är ju faktiskt bara mars. Nog om vädret.

I tisdags sa en kvinna som vi köpte huset av. Hälsa till min stuga. Det har jag gjort jag har även tänkt lite på huset. Bland det bästa jag gjort är att flytta hit. Huset är fantastiskt, byn är fantastisk det bor så otroligt härliga människor här i alla åldrar!

Det sägs att man aldrig blir klar när man har hus, hela tiden nya projekt! Men jag tycker det är underbart fundera och diskutera hur man vill göra och ha det i framtiden.

Trevlig helg!

/M

En helt vanlig torsdag!

Publicerad 2013-03-14 16:30:37 i Viktkampen,

Vilket härligt väder -3 grader och strålande sol. Vi tog en promenad i solskenet My sussade och jag motionerade men pigga och glada steg!

Hade nämligen även vägning och mätning på morgonen. Ställde mig på vågen med en förhoppning om en minskning på ca 1 kg men vågen visade - 0,3 kg... Suck tänkte jag. Men när jag tog fram måttbandet kändes det genast bättre. - 4 cm i midjan på en vecka! Yes!! Hej, muskler!

Ikväll blir det fira framsteget med familjemys och pannkaka!

/M

Har inte så bra koll på Mumin

Publicerad 2013-03-13 13:31:03 i Liten,

Jag har inte sådär jätte stor koll på Mumin, My fick namnet för jag har alltid tyckt att det var fint och så var hon en My när hon tittade ut.

Eftersom jag inte har så bra koll så googlade jag karaktären lilla My där står det på Wikipedia:
Lilla My är aggressiv, busig och viljestark, men också rättvis och vänskaplig. Hon ställer alltid upp för Mumintrollen om de behöver hjälp och hon är inte elak utan bara busig. Trots sin lilla storlek är Lilla My aldrig rädd och brukar istället retas med figurer av mer lättskrämd karaktär, däribland Sniff. Hon kan även beskrivas som lite av en "pojkflicka" då hon inte är särskilt feminin av sig. Hon är aldrig ledsen, utan antingen bara glad eller arg (när hon blir riktigt arg bits hon).

När något faller i Lilla My vill hon göra det på en gång, såvida det inte skadar någon. Hon vill lära sig om saker som är farliga och följer gärna med på Muminvännernas äventyr trots att hon är så liten. Likt andra mymlor har också Lilla My sitt hår hårt uppstramat i en tofs som pekar rakt upp. Hon går i röd klänning och svarta handskar och skor.

Jag skrattade gott när jag läste det, det stämmer på vår lilla virvelvind till ca 80 % vår My är nog mer glad än aggressiv och bits inte. Men viljestark det borde nog vara hennes mellannamn :)

/M

Litet besked

Publicerad 2013-03-12 13:25:47 i Allmänt,

Eftersom jag fortfarande inte hört något från jobbet tog jag saken i egna händer idag och ringde företaget. Han sa att jag fortfarande fanns med i deras tankar att de träffat andra också med att jag var den som var kvar. Vilket kändes väldigt bra. Men de har inte beslutat om och hur de ska göra med tjänsten än. Därför drar det ut på tiden. Det kändes ju bra för egot. Alltså att jag är bra med tjänsten är lite osäker. Då gjorde jag inte så dåligt intryck som det kändes att jag gjort iaf. Så då var det dags att hålla tummarna att de blir en tjänst. Men nu fick jag en bra känsla till skillnad från förut. Glad att jag ringde!

Jag söker såklart andra jobb också det löser sig! På ett eller annat sätt!

/M

Fantastisk dag!

Publicerad 2013-03-11 22:30:35 i Allmänt,

Vilken otroligt lyxig dag! Jag hade tid på hudkliniken idag på förmiddagen för kontroll av grej på kinden. Vilket gjorde att T har varit ledig idag!

Jag hade hoppas på att de skulle skära bort grejen men de tog bara ett prov på den och skickade iväg. Om jag vill ha bort den och ett ärr där i stället fick jag kontakta en privat läkare. Så jag ska ta mig en funderare om jag behåller den eller om det får bli ett ärr. Först och främst får vi se om provet är positivt eller negativt.

Men sedan blev resten av dagen en härlig vardagsdröm! Vi tog barnvagnspromenad i solskenet. sedan fortsatte vi med att äta lätt lunch på ica maxi och handla nästan helt ensamma. Åka hem mysa hela familjen och bara vara! Nu när jag läser vad jag skriver kan det verka som jag är ironisk men det är jag inte. Jag tycker verkligen de varit en helt fantastisk dag (förutom hudkliniken) Älskar mitt liv!!

/M

Vad tycker du?

Publicerad 2013-03-11 21:21:51 i Allmänt,

Vilken färg skulle passa mig bäst? Funderar på att köpa en klänning från Zara i en annan färg än svart... Men kan inte bestämma mig vilken i så fall...

Hustankar!

Publicerad 2013-03-10 23:59:16 i Huset,

Har många drömmar och idéer om huset. en del är på G andra förändras eller blir i framtiden nån gång eller så förblir de drömmar!
- Grusgång och isolering av rör till gäststugan och lite utebelysning är på G, vår- och sommar projekt.
-altanbygge, nytt trädäck planeras i vår. Sen fick vi en bra ide om att bredda den inglasade altanen nån gång i framtiden!
-köksdrömmar, drömmer om ett vitt lantligt kök med smarta funktioner.
-förstukvist
-fontän
-garage
-tanken
Åh säkert mycket mer som jag inte minns i skrivande stund.

Drömmar är en härlig del av livet! Funderar och finular hur vi vill ha det. Lika bra att fundera så man är säker när och om det blir aktuellt!

Duktig husfru!

Publicerad 2013-03-08 16:10:39 i Allmänt,

Har varit duktig hemmafru den här veckan om jag får säga det själv! Tvättat, bytt sängkläder, städat och lagat mat och självklart busat och tagit hand om My! Borde få anställning snart tycker jag. ;)

För någon annan anställning verkar det inte bli har fortfarande inte hört något från jobbet. Vilket jag tycker känns tråkigt och framförallt oproffsigt. Jag har lagt ned tid och pengar på två intervjuer då kan man tycka att de åtminstone kunde ringa och tacka för visat intresse. Jaja, har inte fått ett nej heller iof. Men jag söker andra jobb och hoppas på dem istället. Tack alla som hållit tummarna och tänkt på mig. Kramar till er alla!

/M

Vägning!

Publicerad 2013-03-07 21:37:18 i Viktkampen,

- 1,7 kg och 1 cm mindre rumpa och 1 cm mindre midja känns godkänt på 1,5 vecka. Bättre kost och bättre träning är medicinen! Peppad som attans! Nu jäklar!!

/M

Attityd!

Publicerad 2013-03-05 20:43:55 i Liten,

7890g tung och 72,2 cm lång och 74 i klädstorlek talar väl för sig själv. Mysan är inte en stor tjej.

Efter läkarbesök och två sprutor senare är hon lite febrig lilla yrvädret så det är en väldigt lugn tjej ikväll. Till skillnad från idag när läkaren försökte lyssna på henne med stetoskopet. Hon for omkring och satt inte still en sekund.. (Som vanligt) Hehe sa läkaren undra hur det blir att undersöka den här lilla tjejen när hon är 1,5 år.

Haha hon är go den lilla Goa glada tjejen med attityd!

/M

Piggare!

Publicerad 2013-03-04 12:16:58 i Viktkampen,

Vet inte om det sitter i huvudet men jag känner mig piggare och starkare i kroppen. Känns inte som jag gått ned så mycket i varken kg eller cm men det är härligt att känna sig piggare och peppad igen.

Kört styrka på förmiddagen. Nu vilar jag och min tös i soffan. Sen blir det hemmapyssel och bus och lek!

/M

Om jag fick massor med pengar nu skulle jag:

Publicerad 2013-03-03 17:07:53 i Huset,

(Ingen som helst inbördes ordning)

- betala av lånen på huset. (Jisses vad skönt att vara lånefri)

- köpa ny bil. (Gärna en som parkerar sig själv)

- Dela med mig till nära om kära. (Ge tillbaka lite till de som gett mig så mycket kärlek)

- Göra om köket. (Vore fantastiskt med nytt kök, få planera som man vill och tänk att få funktionerna som finns i nya kök)

- Unna oss ett baddabang bröllop. (Men först personlig tränare så jag blir fit! Sen ha bröllopsplanerare som fixar allt som vi vill ha.)

Och mycket mer... Drömma är väl ett av de bästa man har. Vissa saker kommer säkert att uppfyllas men kanske inte just nu. Nu nöjer jag mig med min nya matta som piffade upp köket. Sen kan man diskutera hur praktiskt det är med en vit matta med en liten tjej i huset. Men snyggt e det!

Grönsaker är INTE godis

Publicerad 2013-03-03 00:19:17 i Viktkampen,

Har varit duktig ikväll enligt mig. Har varit sjukt sugen på den största godisskålen i världen. Men just ikväll föll jag inte i klorna på frestelsen utan morotsstavar och fruktsallad har stått på snacks menyn ikväll. Känner mig nöjd.

Jag tror på att äta allt men inte alltid när de gäller att leva en sund livsstil men nu tänkte jag mig en kickstart så jag tänkte låta bli godis, snacks och skräpmat i minst en månad. Min störta motivation är självklart att överföra sund livsstil på lilla M. Men även brudklänningar. Haha när jag känner mig skit less på den där träiga moroten googlar jag brudklänning och bläddrar mellan bilderna. En dag hoppas jag att jag får ha en sådan vacker klänning och den ska sitta snyggt dessutom!

God natt

/ M

H E L G

Publicerad 2013-03-01 12:06:38 i Viktkampen,

Så skönt med fredag. Även om Tobbe har jour igen så är det ändå skönt med helg!

Sockersuget verkar gett upp! Jag är inte sugen alls, det är så jäkla skönt! Även om jag var medveten om att mitt fusk resulterade i viktuppgång och uppgång i midjan känns det ändå surt nu med en uppförsbacke. Cm och kg som jag redan tappat en gång som ska bort till och börja med. Surt, men självförvållat! Nya tag pepp pepp!

M

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela