Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Semester!!

Publicerad 2011-07-30 09:18:02 i Allmänt,

Som jag har väntat... Trodde aldrig att vi skulle komma hit, till helgen innan semestern, men det är underbart! Jätte härligt! Nu har vi FYRA veckor härlig semester framför oss. Visst vi har mycket att göra här hemma. Men vi får jobba här hemma hela dagarna, de ska bli så kul!!

Vi ska (om vi hinner):

- göra klart invändigt, sätta väggar och inne väggar, badrum, måla och tapetsera.

- fixa i ordning gården, så gräs, fixa plattor?

- måla den grundmålade utbyggnaden.

- Sola och bada om de är fint väder någon dag!

Nä nu ska jag ladda lite till festligheterna ikväll i Årsunda! Ska bli så kul!

//M

Barnvakt åt kalvarna igår.

Publicerad 2011-07-29 10:25:14 i Allmänt,

Oj, vad söta de är de små kalvarna hos grannarna.

Jag och Tobbe hade blivit instuerade i hur vi skulle blanda i ordning mjölken samt hur vi skulle göra.

Vi hade nedräkning i tiden tills de var dags... kl 18.00 var det dags för matning.

Vi gick dit blandade och matade. Satan va söta. Vi var som två barn på julafton.

Älskar verkligen att bo på landet och ha djur så nära!

Påvägen hem klappade vi mysiga Beril som är våran närmaste granne tillsammans med Kaj!

/M


Snickarna är färdiga med sitt jobb!

Publicerad 2011-07-28 19:16:26 i Huset,

Idag blev de klart, sista ställningen är bortkörd och sista delarna av panelen är dit satt. Nu är utbyggnaden klar utvändigt, det är bara grundmålat så en målning kvar. Sen är det invändigt som gäller för oss så vi har ett badrum snart!

Måndag och tisdag den här veckan började Tobbe och Offa sätta OSBskiva och gipsskivor invändigt.

Känns lite overkligt att utbyggnaden nu är på plats. Även om det är några månader sen vi rev farstukvisten.

/M

Malung 2011

Publicerad 2011-07-23 11:04:34 i Allmänt,

missar vi... tyvärr. Känns lite konstigt att inte umgås med våra kära vänner under den här veckan. Det var tänkt att vi skulle åka över helgen men min stackars karl blev nog matförgiftad i torsdags. Så vi bangar.

Hoppas alla har det kanon kul under den här härliga dansbandsveckan!

För övrigt ser de ut som om snickarna är färdiga måndag/tisdag. SÅ de närmar sig.

Nä om man ska leta upp gamla skolkataloger och bara mysa. Så får de bli.

Bara en vecka kvar till semestern... nedräkning delux nästa vecka! ;)

/M

Det går undan...

Publicerad 2011-07-20 19:20:30 i Huset,

Under tre veckor har vi haft tre stycken snickare här i Kjessmansbo som jobbat hårt med vår utbyggnad och nu börjar man verkligen se resultatet. Utvändigt börjar det närma sig panelen är klar på ena långsidan, kortsidan och den andra långsidan är påbörjade. Det blir bra, det känns bra! Det känns som om vi kommer få ett större hus utan att vi "förstör" charmen på huset som var.

Badrumsmöbler (kommod/tvättställ och spegelskåp) är införskaffade, elprylar väntar på att bli utplacerade på insidan av huset och i morgon kommer ett lass med material till insdan av huset, träbalkar och skivor osv.. så vi har att göra framöver. Innerväggar, el och badrum ska det fixas och trixas med! Känns kul!!

Här kommer lite bilder på hur det ser ut nu..

/M


Tiden går sakta...

Publicerad 2011-07-16 13:48:36 i Allmänt,

... fast ändå fort.. konstig känsla, men jag vill att två veckor till ska ha gått. Då har jag nämligen SEMESTER. Känns som en ocean med tid fram tills dess..  Men mycket har hänt den senaste tiden. Husbyggen knallar framåt med stormsteg. Ångrar inte för en sekund att vi anlitat snickare för att slå upp allt utvändigt. Vi kommer ha nog att göra ändå. Tiden vi sparar på detta är värt mer än pengarna vi skulle ha sparat tycker jag.

För övrigt kan man väl inte direkt imponeras av vädret. Sol, mulet, regn, kallt varmt, varierande sommar kan man säga. Man kan säga att sommaren hittills har varit som en ända stor midsommarafton... så beter sig vädret.

Nä, nu ska jag öva knäppa med fingrarna, tillslut kanske man får till en knäpp så man åker framåt i tiden.. en si sådär 2 veckor, iof väntar jobb, massor med jobb. Då är det nämligen våran tur att pyssla, då ska vi göra klart resten i utbyggnaden!

/M

 

Taket på plats.

Publicerad 2011-07-12 11:06:17 i Huset,

De knallar framåt med ombyggnaden i Kjessmansbo. Igår lag snickarna dit taket. Känns bra, nu kan de regna bäst de vill! 5 arbetsdagar har 3 st grabbar varit här nu och de har hänt massor.

Snart kan vi sätta fart med det invändiga och de vi ska göra. Jag tror det blir bra.. De känns bra iaf!Snickarna har anlänt...

Publicerad 2011-07-07 21:33:47 i Huset,

I måndags kom materialet och ett gäng snickare och satte igång med vårat blivande hus. De går undan, riktigt roligt att fara iväg till jobbet och sen komma hem så har det hänt massor av saker.


Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela