Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Korv och sockerkaka

Publicerad 2011-01-30 17:41:35 i Allmänt,

... är gott... dock inte ihop, de blev ungsbakadfalukorv till middag...  På förmiddagen slängde jag ihop en sockerkaka, de vart smarrig..

Nu sitter jag här och har SOCKERdricka i foten och hoppas på korv närmare kvällen!

/M

Kreativ på beställning...

Publicerad 2011-01-25 15:57:11 i Allmänt,

Är svårt, vilket kan ställa till det lite i mitt yrke. Om jag har en dålig dag är de jätte svårt att hitta på någon finurlig lösning på display. Idag har det dock gott bra.. de har rullat på fin fint. Hoppas de gör så hela veckan.

Jag har kommit på en engenskap hos mig själv.. jag har jätte svårt att följa recept. Speciellt när jag lagar mat... då brukar jag ALLTID krydda lite extra eller med någon annan krydda... fast jag inte vet hur de smakar så som de är tänkt.. men jag vill lixom piffa till de.. ibland går de rakt åt skogen, men oftast blir de gott.. och JA Partik jag har fler kryddor än salt och peppar.. faktiskt!

nä mot fika och bio...

fridens!

/M

Rödblommig och receptfiske!

Publicerad 2011-01-23 12:53:43 i Allmänt,

Vilken härlig dag... vi tog precis en promenad rund byarna. Mysigt att promenera här man hejar på alla man möter.. ibland stannar man till och pratar lite mera.. De är verkligen trevligare här än att ta en promenad i stan.

Idag tänker jag nog laga lite kycklinglasagne.. har äntligen fått tummen ur och lagt in fler rätter i den vanliga matlagningsslingan... i vanliga fall snurrar jag runt på 7 rätter kanske.. men de senaste dagarna har jag lagat sådant jag inte gjort förr.. vilket gör matlagningen roligare. Jag vill gärna ha recept på goda maträtter och gärna bakverk också, älskar att baka. Är de någon som har något bra tips mottages de gärna på:
tobomaria@hotmail.com

/M

 

 

vuxenpoäng vs fjortisfnitter

Publicerad 2011-01-20 19:16:07 i Allmänt,

Jag har upptäckt att jag börjar nog bli lite tilll åren... känner att jag gör saker (och gillar det) som hör till vuxen livet till. Jag känner hur lik jag är min mor i vissa delar.. när jag säger vissa saker så hör jag att jag låter precis som mammsen.. konstig känsla.. dock inte så tokig.

En sak som gör att jag verkligen samlar vuxenpoäng är en myskvällsträff för tjejer i tisdags. Aloveraparty. Jag bakade och kokade kaffe i förväg som jag tömde upp i en röd kaffekanna med skruvlock. Är inte detta ålderstecken så säg…

 Dock föll jag tillbaka till lite fjortisfnitter, under informationsfilmen då jag plötsligt började associera Aloverasaften till en annan vätska nämligen manlig vätska... TUR att jag satt lite bakom så inte någon av mina gäster såg mig.

En annan sak som gör att jag börjar förstå att åren går är att jag här om dagen upptäckte ett vitt hårstå mitt i huvudet... nu är jag nyfärgad så nu är de kamouflerat!

/M

 

 

Ny frilla...

Publicerad 2011-01-15 21:51:56 i Allmänt,

Eller en ny gammal... jag trivs verkligen i den här frisyren och färgen, grymt skönt att vara nyklippt.

Nu har jag städat ut julen, kan inte låta bli att tänka på min uppväxt när de är tjugondaknut. Jag har nämligen växt upp med en mamma som var grym att göra maskeradkostymer, vilket hon gjorde varje år runt den här tiden. I Tobo går man nämligen något som heter knutgubbe. Man klär ut sig till vad man vill och knackar dörr och tigger om godis...  GRYMT roligt!

/M

Luktar sträva tänder...

Publicerad 2011-01-13 18:49:06 i Allmänt,

.. gör tydligen gröna bananer. Men när jag tänker efter förstår jag verkligen vad min kollega menade. När man äter gröna bananer eller något annat strävt så drar de i överläppen.. HUA ingen mysig känsla alls!

Nu är de dags för kvällens planer.

/M

 

Hotellweekend dålig date?

Publicerad 2011-01-10 18:11:48 i Allmänt,

Vi har bott på hotell nu i några dagar i Sundsvall, vilket får mig att tvivla.

Det jag tvivlar på är om det verkligen är så smart att åka på hotellweekend när man är nykära. Jag har alltid romantiserat detta. Åka bort några dagar på hotell bara jag och min partner.. Nu när man har varit ihop ett tag är det en bra idé men icke när man är nykär.

Jag menar vem tycker det är trevligt med magknip en hel helg för att man inte vill gå på toaletten. Eftersom denna fungerar som en högtalare så låter världens minsta smit-fis som om himlen ramlar ner.. Vilket gör att partnern utanför hör aktiviteten med all säkerhet. Tänk då på när du ska kliva ur toaletten, vad gör man då? Ber om ursäkt, skojar bort de eller lossas som ingenting? Romantiskt? Nja...

/M

 

 

KLK 2

Publicerad 2011-01-09 13:06:50 i Allmänt,

Check! Utbildningen är avklarad.. tuffa dagar med kursledarskap, dansa motsatta kön och MASSOR med tankar. Kvällarna har avlsutast med diskutioner och umgänge i hotellbaren med trött hjärna, kropp och ont i fötterna. Mycket trevliga dagar. Härliga människor runtomkring och förhoppningsvis redo att leda och insperera fler danskurser..

/M

Utveckling?

Publicerad 2011-01-04 22:43:11 i Allmänt,

Jaha.. då var det dags för förvirring igen.. fortsättningsutbildning som kursledare i bugg.. Ons -Lör är vi på plats med gänget i sundsvall. Ska bli kul! Se om man kan få in något i huvudet. Vi skulle dock bo på hotell hörde jag.. så om ni undrar var jag är på morgonen så finns de bara ett svar: GOFFAR i hotellfrukosten!

Vardagen har dagit igång med en mjukstart.. 2,5 dagars vecka, de skulle jag kunna ha jämt :) Då är inte tisdagarna lika dryga som i vanliga fall..

Trevlig helg!

/M

Slutat tävla i Bugg och lovord till MIO möbler

Publicerad 2011-01-02 16:20:41 i Huset,

Jag och Peter har bestämt oss för att sluta dansa. Jag ska sluta tävla som de känns nu. Känns lite konstigt att inte vara anmäld på någon kurs i höst, var några år sen om jag säger så. Men så är det satsar på att vara kursledare under 2011.

Sen måste jag berömma MIO också. Vi köpte en soffa där för ungefär ett år sedan. Vi har reklamerat den 3 gånger. Sista gången gjorde de ett återköp vi fick pengarna tillbaka och möjlighet att köpa en ny soffa var vi ville. Vi hittade dock en soffa på MIO som var rätt lik den vi har haft i utseende som vi gillade så vi bestämde oss för den. SÅ nu sitter jag här i skrivande stund i våran nya soffa. Vi fick även 3 st dukar och 6 stycken stora block ljus för att vi har haft sånna stora problem med vår soffa. Jag är så glad att vi fick sådan härlig och bra hjälp från MIO de har skött detta exemplariskt. Det är vädligt frusterande att behöva reklamera sin soffa tre gånger MEN så som MIO skött detta så har vi ändå en härlig känsla i kroppen. Produkter kan vara dåliga men sålänge man kan få bra hjälp när man får problem får man stora plus i boken. Speciellt hos mig! 

Elda butiken får dock inte lika bra omdömme från mig. När vi beställde vår nya kamin lovade han montera in den i början av dec. Det slutade med att de kom veckan före jul och höll på i tre dagar. Så vi hann inte få den besiktad av sotare innan jul. Nu är det dock besiktad så nu eldas det förfullt.
Gammal                                                     NY

2010 sammanställning

Publicerad 2011-01-02 16:00:41 i Allmänt,

Jaha.. ett år har gått och oj vad de har hänt saker.. vuxenpoängen har haglat, de har varit mycket glädje men även en del sorg! Här kommer en sammanställning om året som gått!

Januari
Första helgen i Januari gick jag en förberedande kursledarutbildning för att se om det var något för mig.
Jag började även göra fusknaglar med gelé vilket jag hade nästan hela året ut.
29 jan Hade jag även en av mina sista rödvinsfyllor, har nog inte druckit rödvin sen dess, detta hände hos goda vänner i Sandviken riktigt trevligt var det dock.

Februari
6 feb åkte vi på danstävling men blev påkörda bakifrån vilket resulterade i inlöst bil och läkarbesök, ryggont för mig ont i nacken för Tobbe.
Alla hjärtans dag spenderade vi i Bjursås med Patrik och Linda. Fick min nuvarande favorit parfym av min kära.
20 feb tävlade vi i Sundsvall jag och Pete. Vi kom femma och fick en u-poäng.
Sista helgen gick jag första delen i kursledarutbildningen, spännande och fruktansvärt kul!
Packade en hel del saker i FlyttLÅDOR under feb.

Mars
SAMBO, flyttade till Kjessmansbo och blev sambo med min älskling i ett fantastiskt hus. 7 mars gick flyttlasset.
Veckan efter bestod inte helt otippat av flyttstädning och uppackning och utplacering av prylar.
20 mars, solen strålade det var varmt och skönt och vi begav oss på kryssning med dansklubben.
Slutet av Mars avslutades med tjejkväll på travet samt avslutning på Kursledarutbildningen. Jag var nu färdig kursledare!

April
Första veckan i April var det påsk detta år. Vi spenderade detta i Norrland på Öberg närheten av Malå. Skoter åkning god mat och födelsedagskalas, Tobbe blev 35 år.
10 april var vi på Garagefest som blev ett bröllop i Verkebro.
13 april. Vi firar 1 år tillsammans. Ledtrådar skickades och kidnappning skedde av Tobbe. Vi åkte till Högbobrukshotell för en kväll på SPA med behandlingar och mys! Tobbe kontrade ett par dagar senare då han kidnappade mig för en underbar tre rätters middag på Matildas. Underbara älsklingen min!

Maj
Mycket pyssel i trädgården skedde, samt rensning av gäststuga.
Vi åkte en mycket varm dag och tittade på SM i bugg i Stockholm riktigt härlig dag!
27 maj gjorde jag något som jag trodde jag aldrig skulle göra. Jag var Bikinimodell på gallerian Nian... riktigt kul med styling och make up.
Bestämde mig även för att sluta med tuggummi då det resulterat i väldigt mycket huvudvärk under en tid. Blev mycket bättre i huvudet efter avslutet.

Juni
5 Juni var jag och Tobbe modeller för en dag i Stockholm make up och proffs fotografering resulterade i väldigt fina bilder och lättare plånbok.
Vi hade även bestämt oss efter en tids prat om att försöka skaffa barn. Så jag slutade äta p-piller i mitten av Juni.
Midsommaren firades i Kjessmasbo, underbart  väder, grill, jordgubbstårta, härliga vänner och drinkhink.

Juli
Högsommar det var grymt varmt, vi åkte kryssning med Patrik och Linda. Stockholm-Åland-Visby och tillbaka. Riktigt mysig resa med god mat och härligt väder och härligt sällskap.
Söderhjelsmka hade dans på måndagar Ön hade dans på tisdagar och semestern började.
v.29 tors-sön spenderades på dansbandsveckan i Malung.
31 Juli hade vi en fantastisk inflyttningsfest. Vilka härliga vänner vi har. När gästerna började droppa in och bålen serverades så sprack himlen upp och solen kom fram. Getinginvasionen var dock inte välkomna gäster.

Augusti
Fick plus på stickan vi var med barn. Känslorna var fantastiska, vilken härlig underbar känsla vi hade. Vi åkte till Norrland på semester med Tobbes föräldrar mina föräldrar kom dit en sväng med husbilen. Resten av semestern spenderades hemma, riktigt härligt!

September
1 sep var det kursstart. Jag stod för första gången där som kursledare. Nervös som attan men oj vad kul det var, oj vad tiden gick fort. Besökte Taste of Africa och var på massor med kalas.

Oktober
Första helgen inleddes med kalas.
6 okt hade vi gravöl. Vi hade fått besked om att mina vänner i produktionen på jobbet måste gå. Produktionen ska flyttas till skåne. Skit besked, många tårar faller över detta.
9 okt var vi på Tyrol på Jerry Williams.. oj vad bra han är.
Veckan därpå är en av de värsta veckorna i mitt liv. Vi får reda på att vårat barn i magen dött. Försenat missfall och sjukskrivning väntar.. MÅNGA, många många tårar... är underbart glad över Tobbe, släkt och vänner och var fantastiska under den här tiden. Ni gör mig stark, väldigt stark.

November
Vi får en täljstenskamin av mina föräldrar. Beställning görs, monteringen lovas i början av dec. Vi har även fått bygglov för en planerad utbyggnad på 40 kvadrat. Samt lånelöfte från banken.
Vi går på maskerad som Shrek och Fiona vi var riktigt fina, om jag får säga det själv.
Jag fyller 28 år hua närmar mig 30..
27 nov gör jag min sista danstävling. Vi kommer fyra i pepparkaks buggen på Möblen i Tierp. Jag och Peter bestämmer oss sedan för att sluta tävla.

December
Den årliga Jack & Jill tävlingen går av stapeln, jag är domare detta år.
Har sista lektionen för min första kurs, får en underbart fin present. Julbord med snabben. 40-års firande.
Julen firades i Kjessmansbo med Tobbes bror och hans tjej, hans föräldrar mina föräldrar och Bisse. Ledighet mellan jul och nyår. Nyåret spenderades även det i Kjessmansbo med mycket sällskapsspel i härliga härliga vänners samvaro. (Offa, Lojsan, Josefin, Hasse, Anette och vi.) Naken chock från grannarnas sida och sängtime runt 5.00 så var nya året infirat.

Sammanfattningsvis kan man säga att en hel del tid har spenderats i huset i Kjessmansbo. Vi älskar att bo här.

2011
Ser framåt, utbyggnad med en förhoppning med start i April. Livet får rulla vidare, nya kullen nybörjare på dansen drar igång igen och förhoppningsvis blir vi gravida framöver. Sen har jag som nyårslöfte att röra på mig mera... måste försöka ta bort några av mys-sambo kilona men allt visar sig..

 

GOTT NYTT ÅR!

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela