Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Glitter och Glamor

Publicerad 2009-10-31 09:26:31 i Allmänt,

Är temat för buggtävlingen idag....

Jag har införskaffat glitter, lösögonfransar, handskar och så har jag tre tröjor att välja på.. underdelen blir de mina vanliga byxor, de jag trivs bäst att dansa i... Vi lär ju prestera också! 

skoj ska de bli iaf!!

Nu ska jag knalla till bussen.

Ha en härlig dag!

/M

Vart inte sjukare än en förmiddag...

Publicerad 2009-10-29 20:20:44 i Allmänt,

Vet inte riktigt vad de var för fel på mig igår morse/förmiddag... igår kväll var jag pigg, idag har jag varit hur pigg som helst.. så de var väl säkert något olämpligt jag stoppat i mig som fick brottom upp igen...

och NEJ jag är inte med barn...

Synd dock att jag missade tapeterna bra dock att jag inte missade min välbehövliga klippning idag!

/M

Ny frisyr

Publicerad 2009-10-29 20:18:11 i Allmänt,

Jaha då var man nyklippt igen då.. skönt att vara färsch i håret... Vart rätt rockig den här gången....vad tycks?

Lite mörkt kort detta beror på att min mobil åter igen är på lagning... GAAAAAHHH... och så har jag lyckats slarva bort min laddare till kameran... suck va trött jag blir på mig själv.. VARFÖR?? Så detta kort är taget med webcam!

/M

Sjuk?!

Publicerad 2009-10-28 18:24:04 i Allmänt,

Idag blev jag akut sjuk... huvudet börja snurra och när jag blir yr så blir jag illamående och när jag är illamående så händer de värsta jag vet.... uppkastning... så efter skjuts hem från en av mina arbetskamrater har jag spenderat dagen i sängen...

Men nu har jag fått behålla de jag stoppat i mig på eftermiddagen! Håller tummarna för att de förblir så... Har verkligen inte tid att bli långtidssjuk nu :S

Jag som skulle följa med Tobbe och införskaffa tapeter till hans hus idag... SKIT... jaja.. så kan de vara, han klarar sig säkert utan mig också även om jag hade tyckt de hade varit roligt att vara med...

Åter till vatten glaset!

/m





Marabou byter årstid

Publicerad 2009-10-27 18:21:59 i Allmänt,

Alla minns väl den otroligt smaskiga sommarchokladen med frystorkade jordgubbar från Marabou. Nu har de släppt en Vinterchoklad..

God skulle jag säga... alla julens kryddor är med, kardemumma, nejlika, peppar, ingefära, kanel och vanilj.. jag tycker den smakar mest pepparkaka och nejlika...

Denna chokladbit är ett givet tillskott på glöggpartyt bredvid glögg och pepparkakor med ädelost!!

Dock har Marabou varit lite luriga.. Chokladen känns som en stor chokladkaka.. (200g) men dessa årstidschoklader är endast på 180g... men ändå samma pris?! 

Prova denna lite suspekta men goda gobit!!

/M

Indianer i passet..

Publicerad 2009-10-26 18:12:33 i Allmänt,

Är tydligen ett annat ord för flickvecka... eller varför inte bara säga menstruation... Eller varför säga menstruation, det är kanske ett av de fulaste orden jag vet... Ungefär lika fult som kronärtskocka... Finns många namn på denna återkommande nederbörd någon som har något bra?

Tobbe har nu träffat fler delar av min släkt.. Min kära Morbror med familj i Östervåla.. Han är inte riktigt som alla andra.. DOCK på ett bra sätt.. världens bästa morbror... Tobbe fick godkänt där också... Var iof inte direkt orolig! Men efter vi har tittat på alla traktorer, ätit gott, bytt däck och batteri, spelat spel och åkt fyrhjuling samt pratat snusk var de dags för oss att fara hemåt Gävle..

Tapettittning har även stått på schemat.. oh va mycket snygga tapeter det finns... helt sjukt.. ett helt hav..  Jag tror nog Tobbe kommer få jätte fint i huset med valen som gjorts! Svart, vitt och grått är väl VÄLDIGT fina färger :)

Lördag var de Galej i Uppsala liten men tapper skala.. mycket trevligt var de! Synd bara att min huvudvärk vägrar ge sig.. har haft ont i huvudet sen i torsdags.. håller tummarna att den försvinner SNART!!

Nä dansa lite kanske?

/





Pullan ser fin ut...

Publicerad 2009-10-20 19:03:35 i Allmänt,

.... tydligen! Idag har jag nämligen varit lagt upp mig för en främmande kvinna på cellprovstagning. Mycket viktigt att göra detta även om det inte direkt hör till de mest roligaste jag vet! gynundersökning alltså....

En grej som var bra var det inte fanns sånt där fånigt "omklädningsrum/skynke". Vad gör de för nytta egentligen??.. Man går bakom ett skynke klär av sig går ut naken på underdelen och lägger sig i stolen och särar.... Kan någon tala om för mig varför dessa funnits förut?

Konstig situation:
- Man går till barnmorskemottagningen
- Betalar 100 kr
- Sitter och väntar
- Blir uppropad av en främmande kvinna
- Svarar på några frågor
- Klär av sig på underdelen
- Lägger sig i ett väldigt utsatt läge
- Blir pillad på eller snarare i (de ända man kan tänka på är fis inte, fis inte.. hon sitter ju lite dåligt till om detta olyckliga skulle hända, så mycket fiser jag inte men med min tur skulle de inte förvåna mig om jag skulle lyckas med detta)
- Klär på sig
- Pratar lite
- Tackar så mycket och går därifrån

Svar kommer om några veckor.. Här i Gävle är de väldigt duktiga på att kalla på cellprovstagning. Ett av mina första brev när jag flyttade hit för lite mer än tre år var "VÄLKOMMEN på cellprovstagning!" Och nu har de gått några år sen dess så då var de väl dags igen.. Man kollar så de ser rätt ut, att man inte har några cellförändringar så man har lite koll och inte för cancer i livmoderstappen.

Riktig bra kvinna som tog mitt prov! Duktíg och proffsig.. vad nu de innebär :)

Rekommenderas till alla.... kvinnor, cellprovstagning alltså!

/M

1,2,1 i kvarten 1,1,1 semi och 3,1,1 i finalen

Publicerad 2009-10-19 23:02:54 i Allmänt,

De är siffrorna vi fick i söndagens tävling i Ludvika. Jag och Peter tävlade i BVD (bugg-vuxen-D) och vi vann!! Tobbe och Erika kom 3.a i samma klass. Grattis till dem också! Sen var det massor med andra duktiga par som var och tävlade från klubben i helgen.. GRATTIS till alla dem också :)

Lite mallig är jag nu allt när jag är en glas-skål rikare riktigt fin.. Har aldrig dansat final i en riktig tävling förut och nu stod jag högst upp på prispallen.. ADRENALIN skulle jag säga hela jag bara skakade av glädje..

Sen var de rätt skönt att slå Tobbe också, eftersom han har gått nu i några månader och sagt... JAG, jag kommer ALDRIG att förlora mot dig och Peter i Bugg! Men där fick han!!







(tack snälla Martina för bilderna)

/M

My Fair Lady

Publicerad 2009-10-12 17:57:41 i Allmänt,

I lördags var jag, Tobbe, Patrik och Linda på Oscarsteatern i Stockholm och såg My Fair Lady. Riktigt bra musikal. Helen Sjöholm glänser med sin otroliga röst. Tommy Körberg lyste med sin frånvaro då han var sjuk just denna föreställning. Ersättare var Christopher Wollter som gjorde ett lysande jobb! Jan Malmsjö briljerade och Henriks Dorsin lilla monolog underhöll otroligt mycket. Jag rekommenderar verkligen denna musikal.

My Fair Lady utspelar sig i London under tidigt 1900-tal Eliza är gatuförsäljarska av blommor med ett ovårdat yttre och hon för sig med ett språk fullt med slangyttryck. Två rikemän stöter ihop med denna tös och slår vad om att kunna göra henne till en Lady inom 6 månader. Handlingen utspelas därefter. 

"Den spanska räven rev en annan räv" Är en klassisk slinga ord som jag är säker på att många känner igen! (Jag som kommer från lilla Tobo uttalar detta INTE som en Lady.. Jag pratar Tobomål och säger.. Den spanska reven rev en annan rev! :P Mig blir det aldrig någon Lady av.. ;)

Musikaler ÄR härligt!

Resten av helgen har också varit underbar, hela helgen har spenderats i Stockholm! Tacos och härligt sällskap i fredags.. Fika, middag och musikal i lördags och Lasse Åberg MUSeet i Bålsta i söndags! Tack goa människor för en riktigt härlig helg i Storstan!

/M





 

Stockholm nästa...

Publicerad 2009-10-08 22:53:44 i Allmänt,

Den här veckan har gått ruskigt fort! Vet inte riktigt var tiden har tagit vägen... jobb och dans är väl det som stått på schemat... och så pussas en del me min gobit också då.. :)

I helgen väntar Stockholm och My fair Lady. Helen Sjöholm och Tommy Körberg har huvudrollerna. Håller tummarna för att ingen av dessa utgår från föreställningen, tror inte de är många i Sverige som slår dessa två röster. Eller de ska vara jag då när jag sjunger min variant av Helens Du är min man.. de låter ordentligt.... underbart... fantastiskt... ILLA!!hehe...

En annan fundering som hängde med från weekenden som var i London är något om toaletterna.. VARFÖR är alla toaletter längst bort ner eller upp för alla trappor och där längst in finns de toalett.. och eftersom man har en del depostopp (läs dricka öl så fort man får chansen) i London så blir de rätt många trappor som springs upp eller ner för... En annan sak som var rolig med de här toaletterna är att när man väl kom fram upp för alla dessa trappor och trösklar så fanns de ofta en handikapp toalett med sånna handtag som det är på sånna toalettstolar... DÅ undrar jag... Om man är handikappad och lyckats ta sig till dessa toaletter, då måste man också kunna sitta på toaletten utan dessa hjälp handtag!?

Trevlig helg önskar jag er alla!

Föresten så måste jag bara säga att jag älskar HÖSTEN!

/M

"I carried a watermelon"

Publicerad 2009-10-06 19:36:22 i Allmänt,

Är en av de klassiska replikerna i Dirty Dancing som jag nu har upplevt som musikal i London! Grymt bra.. Grymma dansare och riktigt bra musik samt en öl i ena handen.. kan de bli bättre?

Helgen i London då var den bra? Jaaa, helt underbar är svaret! Jag gillar verkligen London!

FREDAG
04.00 klockan ringer de är dags att hoppa i duschen och göra sig klar för avresa.
05.00 taxin avgår mot Arlanda
05.10 färdkosten öppnas, vi skålar i mousserande och torkade jordgubbar som tilltugg.. vi firar att vi äntligen är på väg!

Efter en flygresa och incheckning på hotellet samt lunch ger vi oss av mot Picadilly circus för att kolla musikalbiljetter... vi kom dit vid 14.00 ungefär.. 15.00 satt vi på föreställningen! Jag rekommenderar den riktigt mycket! (Någon som är avis på mitt nya dirty dancing linne? ) Efter musikal och pitstop för en öl blev den middag och ett par till öl... hemfärd och sovstund i sängar på hjul!? Fråga mig inte varför.. Undrar egentligen mest varför de inte gick att låsa hjulen…




LÖRDAG
Frukost... vilket är förövrigt omöjligt att göra på något vis nyttig.. Kokta ägg, stekta ägg, äggröra, bacon, bönor och toast med marmelad stod på menyn!

Ner på oxfordstreet för shopping.. blev en hel del... hatt, present till Tobbe, lila stickad tröja, jacka.. När de började bli dags för lunchpaus bestämde vi oss för att ta tunnelbanan (underground) till Notinghill för mat och marknad.. Riktigt mysigt! Där fanns de allt möjligt, jag som tydligen är lite i hatten... köpte mig ännu en sådan!

Hem för lite vintutning och tvättning av fötterna.. (dock tvättades fötterna först) För att sedan ta en spontan Buss resa till..?. ja, vi hamnade inte direkt dit vi skulle.. vi tog helt fel buss.. när vi upptäckte detta så bestämde vi oss för att åka till slutstationen för att kolla läget.. vi hade ju så bra platser och allt... (Högst upp och längst fram i dubbeldäckaren) När vi nått slutstationen vid någon förort till London tog vi bussen tillbaka till Picadilly igen... HAHA.. Med lite rödvin i kroppen var detta en riktigt rolig färd..

Middag mer vin (den godaste carbonaran jag ätit)... Promenad genom stan, Chinatown och Soho... Intressant de där med Soho... Halvnakna män som tokdansade i skyltfönstren.. och lite små suspekta "kryp in" här och där.. Sen blev de sängtime.. fast absolut inte i Soho utan hemma på hotellet med mitt konstiga lakan och äckliga filt som man tydligen ska använda som täcke!





SÖNDAG
Efter frukosten åkte vi för att göra alla turist saker.. solen strålade och de var en underbar dag.. Mr Ben stod kvar på samma plats som 2007.. verkligen en vacker klocka... sen blev de London Eye... Grym utsikt!!

Efter det blev de tid för lite mer shopping, men jag som redan hade överfull väska tänkte hålla mig lugn.. men de blev en klocka och en mössa!







Vilken hatt/mössa är finast?

Hemfärd, sista ölen på resan blev på Heathrow... huvudet landade på kudden i Gävle 00.30..

HÄRLIG RESA! Tack Carina (London eye) , Maria (Why), Maggan (thatcher) Bettan(The Queen och Bengan (Big Beng) Härliga arbetskamrater!

 

/M

 

London Baby!!

Publicerad 2009-10-01 18:49:19 i Allmänt,

Jaa nu är de nära i morgon kl 5 går taxin från Gävle mot Arlanda. Vi är sex stycken från jobbet som ska åka på en liten weekend till London... Väldigt oplanerad resa vi tar helgen som den kommer helt enkelt.. Men det har pratas om öl, pubar, musikal och shopping samt lite sightseeing... :)

Så denna helg är Gävles gator och vrår helt ofarliga då jag befinner mig i ett annat land.

Jag har packat de mesta, man behöver faktiskt inte ha så mycket med sig när man ska vara borta fre, lör och söndag.. Handbagage är det vi siktar på.. så jag reser lätt.. såhär lätt har jag nog aldrig rest! Antagligen har jag glömt massor med saker.. Men vad behöver man egentligen? Pass, pund, pengakortet, p-piller, pläder, peodorant och man får inte glömma pandborsten... 

Tur att jag tittat lite på vänner för att lära mig språket samt att vi har övat lite på jobbet, fraser som:
-Heeelllloooo
-How are you doing??
-a pint of beer please!
-Yes
-No
- a big strong and some food, please!

kanske kommer användas... HAHA!!

see ya!!

/M


                                                                    Jag i London 2007

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela