Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Snön ligger i Kjessmansbo

Publicerad 2011-11-28 21:59:00 i Allmänt,

Igår den 27 november kom årets första snö. Vi har ett par cm som ligger kvar här på landet. De blir så mycket ljusare på en gång när snön behagar komma. Vi får väl se hur länge den ligger kvar då det ser ut som om plusgraderna håller sig kvar ett tag till.

Advent har infunnit sig i vårt lilla tomtehus.. mycket nöjd och mycket mysigt!

Status uppdatering utbyggnad: I veckan flyttar vi nog in i vårat nya sovrum. Kläderna flyttade dit i lördags.

Status uppdatering liten i magen: JA, jag växer och liten också förhoppningsvis.. nu är jag som en boll.. en vacker sådan om jag får säga det själv. Vi börjar hitta några namn att välja på men vi får se vem de är som tittar ut, allt känns så spännande.

/M

De är jag som är blåsfisken...

Publicerad 2011-11-26 22:55:12 i Allmänt,

Ja, jag har varit så nöjd att jag mått oförskämt bra. Men de har som gått över. Ont i fötter och ben speciellt min vänstra häl, de är ett helsike. Sen sväller jag upp som ja, just de en blåsfisk. Ryggen börjar också kännas som om den satt på en 90-åring. Idag har jag briljerat med två sammanbrott. Antar att de är fullt normalt för en graviditet :)

Det första (lite mindre) när jag insåg att sköna kläder går före ärtiga kläder just nu... Sen när jag satt ingång med städningen inför första advent i morgon, kom jag bara ungefär till nästan hälften så sa orken ifrån. Tårarna rann. Då kom min ängel, fantastiska Tobbe och tröstade mig eller små log åt mig eller rättare sagt med mig. Han bäddade ner mig i soffan sa åt mig och vila. Jag somnade och sov flera timmar. När jag vaknade var alla fönstren putsade och stora delar av huset tokstädat. Han är bra underbar min kära. Här kommer en kärleksförklaring. JAG ÄLSKAR DIG TOBBE.  Jag älskar även att vara gravid, det kanske låter konstigt efter årets gnäll-inlägg men de kan jag skriva under på alla dagar i veckan. De är en fantastisk känsla trots att hormonerna spökar då och då. De är helt klart värt de. Vad är lite trötthet och uppsvälldhet i några månader mot känslan av ett liv i magen, känslan av att någon väntar på att berika våra liv. Jag måste bara vänja mig med mina nya förutsättningar och göra som idag, lyssna på kroppen. :)

/M

Vuxen?

Publicerad 2011-11-24 19:03:17 i Allmänt,

En reflektion, hur länge kan man säga vuxenpoäng, eller oj vilket vuxet beslut. Antagligen inte så mycket längre. Jag är nog vuxen nu. Storhandlar dagen innan löning, Bor i en ny utbyggd villa, är sambo och väntar en liten i februari.

Tanken slog mig idag när jag skrev till en god vän. Vilket vuxet beslut ni tog. Då slog det mig de kanske är så att vi är vuxna nu.. när hände det? och hur gick de till?

Nä, jag måste nog göra något riktigt barnsligt för att väga upp de här... :)

/M

Sparkar och spänner i min buk...

Publicerad 2011-11-20 13:33:15 i Liten,

Ja, de händer verkligen grejor i magen nu. Till och från är de action där inne. Jag börjar bli så nyfiken på vad de är för filur som gror i min mage. Vem är det som kommer titta ut? Och shit vad spännande det ska bli att se hur man utvecklas till en förälder.

Jag älskar att vara gravid stolt över att de syns mer och mer. Dock inte lika överlycklig över att svälla upp i fötter och ben samt att orken tar slut fort, väldigt fort. Men herregud, jag ska vara tacksam över att må så bra som jag gör.

I helgen har jag sambo och magen varit på hotell övernattning i Stockholm fre-lör i mycket goda vänners lag. Maten på Valpino rekommenderas verkligen framförallt pastan! Lördag lunch for vi hemåt efter en liten tur på stan för 2 års kalas och sedan 30 års kalas. Fullspäckad helg vilket gör att dagens aktivitet handar om att vara hemma och mysa.. kanske måla litens rum en sväng till.. vi får se om kraften infinner sig. Just nu mår vi väldigt gott i soffan framför brasan med en varsin hand på den gäsande magen.


/M

Närmar sig...

Publicerad 2011-11-17 21:35:48 i Allmänt,

Hallen & gamla toaletten:





Hallen nutid
'


Badrum nutid






Nya sovrummet





Vi har inte flyttat in möbler i sovrummet än. Element och sånt fix ska på plats först. Men nu ser man iaf hur det tagit form. :)  Vi är så sjukt nöjda med reslutatet. Känns som de till och med blev bättre än vad vi hade tänkt. Om man får vara lite mallig då haha. Men de är fortfarande ett litet barnrum och en del andra grejor kvar. Men som sagt de närmar sig.. nyfiken? Välkommen på fika!

/M

Vilken härlig födelsedag!

Publicerad 2011-11-11 11:11:04 i Allmänt,

Vid frukost drog min älskling fram den... presenten alltså. Och det var ett halsband med tillhörande örhängen i silver. Sjuk nöjd!

Sen följde en helt vanlig arbetsdag med några skillnader, födelsedagskramar och hembakt till fikat. Kalorierna lag sig precis på samma ställe som alla andra likasinnade... rumpan, röven, arslet.

Kvart i tre for jag hemåt för att svida om och fixa lite för att sedan fara till Stockholm med Tobbe. Väl framme käkade vi världens romantiska födelsedagsmiddag.... på MAX... ja, jag vet det kanske inte är det mest exklusiva stället, men de fanns ju inte riktigt tid för fin middag i Stockholm, så för att vi inte skulle missa föreställningen blev de MAX, det är ju ändå sällskapet som räknas. Och ska man nångång unna sig en hamburgare så är det på sin födelsedag.

Efter föda var intagen begav vi oss till Oscars för att se Montypytons Spamalot i svensk uppsättning. Jag säger bara OJ, vad rolig och OJ, vad härliga skådespelare det var med. Rekommenderas varmt till alla som gillar att skratta och underfundiga skämt. Henrik Dorsin, Adde Malmberg och Johan Glans var hur bra som helst. Men jag undrar inte om Kim Sulocki slog dem på fingrarna, oj vad rolig och dansant han var.

Sedan blev det en snabbvisit till Tobbes bror och hans tjej, vilket gjorde att de dröjde några timmar innan vi var påväg hem... 3.00 kröp vi ner i sängen. Vilket gör den här lediga dagen till ännu mer underbar!

Dagens datum 11-11-11 är en historiskt datum som vi tänkte fira med att skruva garderober, tvätta, städa och grejsa. Jag tycker det är en perfekt datum för att förbereda inför framtiden.

/M

 

Bullmamma.. glitter och glamor får stå åt sidan.... eller...

Publicerad 2011-11-03 15:59:34 i Allmänt,

... iaf om man försöker hitta ett par glittriga eller finare mamma strumpbyxor eller thigts... På lördag är det äntligen dags för GRRC 20-års jubileumsfest. Jag tänkte jag skulle hitta några halvglittriga byxor men icke sa nicke.. alla mammakläder är helylle-bull-mamma stajl...så jag får satsa på smink och örhängen istället... För på fest ska jag... bullmamma tänker jag vara också.. men inte just på lördag :) Ja, tänker ni då.. köp ett par vanliga strumpbyxor då... ja just de säger jag.. med min tokväxande röv (som var stor från början) finns det inga sånna i elefantstorlekar som sitter hyfsat skönt. Dessutom är strumpbyxor typ min värsta fiende, hehe.

Jag har även listat ut varför min rumpa är så stor.. det är för att jag inte ska vicka framåt nu när jag fått en stor mage.. jag blir som spikrak fast med utbullningar här och var.. kanske är bullmamma ändå. fast en glittrig och glamorig sådan!

/M

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela