Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Semester för att arbeta..

Publicerad 2011-10-30 18:59:06 i Allmänt,

Nu har vi gjort ett STORT ryck här hemma... vi har varit lediga ons, tors och fredag från våra jobb för att göra en arbetsinsats här hemma. Vi har kommit en bit på vägen.. Två rum (hall och stora sovrummet) är helt klara förutom montering av de nyinköpta garderoberna och el då förstås.

När de är på plats så kan vi börja flytta in i nya delen... härligt!  Men som sagt först montering av IKEA garderober... inte bara en skruv som ska på plats. Men ack ack vad bra de blir.. får man vara såhär mallig över 
sitt hus utan att uppfattas som märkvärdig!?

De är målning och pyssel i lilla rummet kvar men de är då rakt ingen brådska.. den lilla kommer inte förän om ca 106 dagar. Men ja.. tiden går fruktansvärt fort. Tycker det nyss var den där sommardagen när jag kände mig lite illamående, och gick och kissade på stickan för att efter en stund se ett så efterlängtat + för att sedan gråta av lycka och slänga mig runt halsen på den bilvande pappan. Men de är många veckor sedan nu.

För ett par dagar sen passade liten på att kicka till T när han hade handen på magen. Så nu börjar de verkligen hända grejor. Spännande.

Övrig reflektion, jag orkar inte lika mycket som förut, kan bero på att jag är några kg tyngre och gravid. Och JA, jag lyssnar på kroppen och tar de lugnt när jag känner att jag inte orkar, det är ju inte bara mig de handlar om längre utan även liten i magen. :)

/M

hall, fast med handtag då:

sovrum:
 

tick tick tick tick...

Publicerad 2011-10-25 22:12:41 i Allmänt,

oj, vad det lilla hjärtat tickade snabbt i min mage. Igår var vi hos barnmorskan och fick tjuvlyssna på lilla grodan. Så väldigt häftigt att höra aktiviteterna där inne. Jag tror inte att jag förstår det vi ska bli föräldrar. Nu är det inte så långt kvar heller, vi är inne i 6.e månaden. v. 25 :) Jag mår bra oförskämt bra skulle jag tro. Fick order att börja äta järntabletter trots att värderna låg bra.. så ja... hejdå normalfungerade mage och hej, hårding!

Här är en bild från 1 okt alltså ca en månad sen...

De tar längre...

Publicerad 2011-10-23 15:23:07 i Allmänt,

... tid än vad man tror.. VI har jobbat på hela helgen vi har gjort stora steg framåt men vi är inte nära planen jag lag i lördags. De mesta är grundmålat men ja.. vi är inte klara som sagt... Men ujuj vad fint de blir om jag får säga det själv.

Är så sjukt nöjd med badrummet också, jag skryter så mycket jag bara kan om vår utbyggnad är så nöjd. De blir så fint! De blir så bra vi är SÅ duktiga!

/M

Smyger listigt

Publicerad 2011-10-22 11:02:02 i Allmänt,

Vi har en plan... planen är att smygar och lister ska vara på plats i hallen och i stora sovrummet efter helgen. Vi får väl se hur det går. En del kvistlack och färg som ska dit först.

På måndag ska vi till barnmorskan och lyssna på hjärtljud, det ska bli spännande. Sedan ska vi börja på föräldragrupp. De går fort med magen. Jag växer så de knakar och veckorna bara rullar på vi är i v. 24 nu! Snart förändrar sig livet ordentligt. Det ser vi fram mot. Jag känner de akrobatiskaövningarna i magen men de känns inte utanpå än, vi har ju moderkakan i framvägg vilket gör att de dröjer innan det känns säger barnmorskan.

/M

Toa OCH dörr..

Publicerad 2011-10-08 11:14:02 i Allmänt,

Nu har jag gjort premiär kissningen på nya toaletten! Nu med dörr på plats också, inte illa. Förhoppningsvis kanske vi kan få till det klart i badrummet i helgen. Sen är det piff som gäller. Underbart!

Svärfar har varit här hela veckan och gjort stora insatser, är så tacksamma. Det är så snällt. Så nu är det snart bara tapetsering och lister kvar. Det närmar sig. Ska bli så skönt när man kan städa av och sen kunna få ha det så. Hela huset är galet stökigt nu.

Så i helgen blir det stora ryck här hemma. Så vi kommer en bit på vägen. VI har redan målat och grejat.  Vi har precis haft kaffepaus, Nu ska jag göra ett ryck i tvättstugan så jag får ordning på mina kläder.

Sen mer målning. Livet är härligt just nu!

//Maria

Matta i Kjessmansbo

Publicerad 2011-10-01 15:57:18 i Allmänt,

... golvade!

Ja, nu är plastmattorna på plats, hallen och de båda sovrummen är nu prydda med golvmatta. Jag är sjukt nöjd med våra val. Nu är det bara... tapetsering, målning, smygar, trapp osv.. kvar... men de närmar sig..

Såhär mycket som de känns nu att vi bor i ett bygge har det inte känts förut. Fast vi startade i maj. Ganska spännande tanke att de känns mer och mer som om vi bort i en byggarbetsplats ju närmare vi kommer slutet. Den största anledningen är ju att rörmokaren inte hann så långt i fredags. Så alla nedre köksskåp och tvättstugan är helt utplockade (rören ska bytas där), var står de grejorna? överallt på alla andra ställen. Så får vi ha de nu i helgen, jag tror vi överlever, vi har inte så mycket att välja på. Men han får ta sig hit på måndag. Så kul är det inte.

Dörrar och badrumsmöbler som ska upp i utbyggnaden står i vardagsrummet men de närmar sig, oj vad de närmar sig!

Så inget vatten i badrummet än, förhoppningsvis nästa vecka. De ska bli så härligt att krypa ner i de där första bubblande badet.. eller första gången jag vaknar på natten och kan gå på toa i huset. Ja, man uppskattar sånna där lyxsaker extra mycket nu!

Nu ska jag gå och grilla hamburgare, ikväll blir de garagefest i grannbyn.

/M

 

 

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela