Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Mat eller ursäkt för att äta jordnötter

Publicerad 2013-01-31 16:05:11 i Viktkampen,

Igår provade jag laga ett nytt recept till kotletter. Curry, mangochurtney, äpple, ananas, banan och jordnötter var några av ingredienserna. Gott var det men det blev nog lite för mycket jordnötter för de är ju så gott och knaprigt! :)

My PT is My

Publicerad 2013-01-30 15:56:01 i Viktkampen,

Intervaller i ett halvmosigt skoterspår med en liten smackade tjej i pulka bakom det är träning när den är som bäst! Ju fortare desto bättre! :)

Onsdagmys

Publicerad 2013-01-30 11:50:34 i Allmänt,

Efter ett par hektiska dagar blir det bara mys idag! Kanske plocka och greja lite på sin höjd.

Igår hade jag kurs igen som sagt, kändes bra att klä på sig instruktörströjan och bara köra! Lite ringrostig var jag nog men fick ändå till ett bra tempo, såg ett par svettdroppar här och där! Och en del leenden och koncentrerade ansiktsuttryck. Då känns det bra!

Så det var väl det mest spännande som händer i mitt liv idag... Alltså nästan ingenting! :)

/M

En riktigt bra start på dagen!

Publicerad 2013-01-29 14:49:43 i Allmänt,

Idag på förmiddagen ringde mannen som jag träffade igår på arbetsintervjun. Han hade glada nyheter, företaget i fråga tyckte jag var intressant så på måndag är det dags igen, fast då blir det intervju med arbetsgivaren. Snabba puckar!! Så nu är det bara att peppa om och hoppas att personkemin stämmer! Så på måndag mina vänner vore det bra om ni vill hålla tummarna för mig igen!! :)

Återkommer om vad och var tjänsten är om jag får den... ;)

Ikväll är det dags för kurs också, dags att buggaloss!! Det ser jag fram mot vi får väl se hur det går var över ett år sedan sist!

/M

Lycklig!

Publicerad 2013-01-28 16:10:42 i Allmänt,

Jag är helt slut, en timme och bara sitta och tala om hur bra jag är! Svåraste frågan är var jag ser mig själv om 5 år. Men jag svarade nog bra tror jag!

Jag fick träffa en mycket trevlig kille från en rekryteringsfirma som var grymt lätt att prata med. Vilket är en klar fördel! Han sa att han skulle absolut presentera mig vidare för det aktuella företaget vilket känns bra! Klarade första utgallringen iaf! Jippie, heja mig! Nu hoppas vi att jag får gå vidare och att företaget också tycker att jag verkar bra. Samt att jag tycker företaget är något för mig!! :)

Tobbe sa nåt så fint, bara du kommer på intervju så är du nog en kandidat oavsett vilket jobb det är! Du är så glad och trevlig, alla måste ju falla för det! Fick en liten tår i ögat. Min fina karl!

Tack alla för fina tankar ni har funnits med mig idag! :)

/M

Pirrar...

Publicerad 2013-01-28 10:59:44 i Allmänt,

... i magen man jag är konstigt nog inte så nervös ännu. Sitter på tåget till Stockholm, bara det är en lättnad. Något försenat men förhoppningsvis anländer vi till huvudstaden i tid.

Mitt ledord idag är som Lotta på bråkmakargatan: det är konstigt med mig jag kan nästan allting, utom slalom och det kan ju inte vara så svårt! :)

Känner mig snygg, business och nyfiken! Håll tummarna att jobbet är något för mig!

/M

En helt vanlig....

Publicerad 2013-01-27 12:16:59 i Allmänt,

....söndag! Jag och My är hemma själva då jourpappan är på utryckning. Vi håller på och laddar inför fika träff med mammor, pappor och barn från Föräldragruppen. Ska bli så kul, vi har haft turen att få den bästa Föräldragruppen som finns! :)

Jag har även bokat biljetter till huvudstaden dit resan går i morgon för arbetsintervju. Mycket spännande, börjar bli lite pirrig men jag kan ju inte göra annat än att vara mig själv.. Hoppas det räcker till. Håll tummarna för mig i morgon!

/M

Gott gotta..

Publicerad 2013-01-26 18:40:42 i Allmänt,

Jag och My har kokat lingonsylt på eftermiddagen... Eller jag har kokat och My har plockat ur allt ur skåpet.

Nu sitter vi på golvet och leker med renskav och pressad potatis i magen. Mamman har en öl i magen också, satt som pricken över i, jourpappan fick dricka mjölk.

/M

Jouränka

Publicerad 2013-01-26 11:09:27 i Allmänt,

Jaha, larmet har gått och Tobbe har gett sig iväg på utryckning. Ett jour som han så korrekt uttryckte sig i morse. (Tror meningen var att han skulle säga ett jourjobb!?) Så nu sitter resterande familjen och funderar vad de ska hitta på! Eventuellt blir det en tur till staden för att glutta på west coast swing kursen som är på klubben idag. Eller så blir vi bara hemma och läser bok för My och myser. Och så måste jag snoka reda på alla papper jag ska ha med mig på intervjun på måndag. Det är högst upp på den ganska oplanetade att-göra listan.

/M

Frisörbesök!

Publicerad 2013-01-25 14:12:42 i Allmänt,

Nu är det tänkt att jag ska bli mörkare igen. Mina nya gråa kompisar ska döljas. Frisyr vet jag inte riktigt än vad det blir, nåt piffigt hoppas jag!

Just nu sitter jag i nåt ufo-liknande och väntar på den glada melodin som betyder jag ska få håret tvättat. (Det bästa på hela besöket) återkommer väl med bild på resultatet!

/M

Tulpanpiff

Publicerad 2013-01-24 15:17:24 i Allmänt,

Jag älskar tulpaner men tycker de ser såå tråkiga ut när de vuxit galet mycket i vasen. Idag bestämde jag mig för att återanvända dem. Jag tog fram lite snappsglas, ett band och mitt favoritfat och började snitta. Jag tycker det blev rätt fint. :)

Nu händer det grejor!

Publicerad 2013-01-24 15:07:00 i Allmänt,

Mycket egogrejor inplanterat framöver. Här är litet utkast:
- Klipp och färg i morgon (mycket välbehövligt, väääääldigt länge sedan sist)
- Arbetsintervju på måndag.
- Hålla Buggkurs tisdag.
- Läkaren i februari för kontroll och förhoppningsvis eliminering av plutt på kinden.

Övrig tid är det naturligtvis full fokus på blivande 1 åringen som gäller som vanligt! Ja, pappan får såklart uppmärksamhet han också! Men jag planerar baka lite. Tänkte prova ett par kakor jag inte gjort förut, jag älskar att baka!! :)

Dagens dos av frisk luft bestod i pulkatur på byn! Vilken härlig vinterdag! Laddar också för en helg som jouränka, T går på jouren idag, rätt säker på att helgen blir bra ändå! ;)

/M

Säg aaaaahhhhhh...

Publicerad 2013-01-23 15:30:25 i Liten,

Idag har vi pratat med Tandhygienist på BVC. Inga nyheter direkt. Ät på bestämda tider och inget småätande där emellan och inget sött. Precis så som mamma och pappan borde göra. :) My brydde sig föga, hon for mest runt och tuggade på hennes nya lila tandborste. När vi kom hem busade vi en stund i snön, vilket var kul och skönt med lite frisk luft. Nu snorar vi vidare framför brasan.

My sover och mina tankar vandrar iväg, på måndag ska jag på intervju. Har försökt börjat ladda men hur visar man vem man är på bara en liten stund? Jag ska iaf göra mitt bästa, mer än så går ju inte! Vad tycker du man behöver tänka på?

/M
/M

Inomhusbus

Publicerad 2013-01-21 20:36:09 i Liten,

Ett litet spår av rastlöshet smyger sig fram i kroppen efter gårdagens frosseri framför Hamilton 2...

Funderar starkt på att försöka hänga med i Mys tempo. Upp, ned, hit och dit och upp och ned igen. Galet vad Lill tösen tränar, hela tiden! Det ger verkligen resultat, balansen och styrka förbättras hela tiden. Min lilla muskelknippe på 7,65 kg!

/M

Filmkväll

Publicerad 2013-01-20 18:30:12 i Allmänt,

Ikväll blir det filmkväll. T är och hyr film jag hoppas verkligen vi lyckas denna gång. Vi har haft en tendens att misslyckas med våra filmval de senare gångerna. Sen hoppas jag också på en STOR fet godispåse, helt i linje med viktresan! (Host)

Hemmets lugna vrå.

Publicerad 2013-01-19 22:57:47 i Allmänt,

Sitter i soffan, elden sprakar i kaminen att vara hemma med familjen slår det mesta! Borta bra men hemma bäst passar bra i mitt liv.

Det var ju fantastiskt att komma hem till lilla My idag. Dock var hon snorig och febern har kommit smygande under kvällen. Hon är ändå en energiknippe i vaket tillstånd vilket är skönt. Hoppas att hon inte blir sämre och smittar ned oss.

Nu ska jag titta vidare på ursexiga Johonny i Dirty Dancing.. Fast jag redan kan filmen utantill kan jag se det flera gånger till!

Konferens i Högbo.

Publicerad 2013-01-19 08:11:50 i Allmänt,

Vilken mysig miljö vi befinner oss i, är på konferens med dansklubben. Just nu ligger jag och väntar på att klockan ska ringa för att kunna gå upp och frossa i frukostbuffen!

Vi startade konferensen igår och jag kan bara konstatera vilket härligt gäng vi är! Totalt engagemang och full fokus. Kvällen avslutades med dans och ståhej! Däremellan hann vi med en middag med ett fantastisk dessertbord.

Ser även fram mot vad dagens grupparbeten frambingar.

Men det är tomt, första natten utan liten tjej. Jag har inte sovit speciellt bra de få timmar jag försökt... Men om några timmar ska vi kramas och pussas rejält! Jag är säker på att hon har haft det fantastiskt med sin mormor och morfar. Mest jag och Tobbe som tycker det är konstigt skulle jag tro.

Min whiskybricka! :) (Det är inte så alkoholiserat som det ser ut, det är bara 1 cl i varje glas! )

Torsdagspepp!

Publicerad 2013-01-17 17:29:52 i Allmänt,

Note to myself.. Börja inte dagen med att skriva att du är en tjockis, det är inte peppande.

Så idag har inte livet varit så bra som det brukar. Känt mig nere.. Mest för att jobbfronten oroar. Familjelivet och resterande är fortfarande underbart! Nä nu är det dags att rycka upp sig, vinna äckligt mycket pengar och söka tjänsten som hemmafru! :)

/M

Viktresan

Publicerad 2013-01-17 10:37:00 i Viktkampen,

Jo, jag är nog vad många beskriver som en tjockis eller charmigt mullig om man vill vara lite snällare. :)

Jag har alltid haft lätt att bygga, tyvärr är det fett i mitt fall och inte muskler. Men jag kan också gå ned i vikt det har jag bevisat för mig själv förut.

Hur kommer det sig då att jag tillåtit mig bli överviktig igen. Min teori är sambokilon (kom av mysiga hemmakvällar och mindre motion) sen den första graviditeten som slutade i missfall. (Gjorde att jag lag på mig rätt många kg pga jag tyckte synd om mig själv). Sist men inte minst underbara My. (Kroppen är inte vad den varit, Hänger lite varstans). Men framförallt det jag stoppat in har överstigit det som förbränts! Inte svårare än så egentligen!

Men nu är jag påväg ned. Jag har gått ned 32 kg sen jag var höggravid. 20 kg gick av dig själv (vätska och amning) de andra 12 har jag fått kämpa lite för. Dessutom gick jag upp 3 kg över julen vilket var väntat och jag tillät mig frossa i godsaker. Jag tror det var smart för nu har jag energi att satsa igen. Jag var så less på allt var nyttigheter heter innan jul men nu tycker jag det är gott igen! Så viktkampen fortsätter.. Minst 15 kg kvar :)

Hur mycket jag vägde? Det talar jag om när alla kg är borta! :)

/M

Morgon!

Publicerad 2013-01-17 06:50:00 i Allmänt,

Trött småbarnsförälder, har varit vaken sen 5.30.. Men lillan sover vidare. Ska verkligen göra ett ordentligt försök att göra henne sällskap strax. :)

De blev ordentlig vinter igen hörrni! Vackert! Men det betyder snöänka... Pappan plogar... Hoppas det ger sig så han kan följa med på konferensen på fredag. Första natten utan lillan på 11 månader, det går nog fint. Mormor och morfar grejar det galant :)
 

11 månader

Publicerad 2013-01-16 10:27:00 i Liten,

Jag kan inte fatta att det är 11 månader sen My kom till oss. Tiden har gått så galet fort. Hon går inte än men hon kryper i rasande tempo. Rester sig upp mot allt och lite till. Igår fick jag dessutom massor med slaskiga pussar. Jorå dessa kladdiga kärleksbevis är också fantastiska. Till och med att byta blöja har sin charm även om de luktar som en karl eller ett rejält fruntimmer krämat ur sig. Förstår alla som blir besatta småbarnsföräldrar efter de får barn... Jag är precis likadan!
 
/M
 

Snöar och så kursstart!

Publicerad 2013-01-15 13:51:18 i Allmänt,

Det snöar i Kjessmansbo. Vi sitter i bilen My sover efter babysimmet, tänkte låta henne sova klart innan vi går in. Det är underbart att bada med vårt yrväder. Vi älskar det och hon älskar det. Jag kan verkligen rekommendera alla att gå på babysim med sina barn. Helt klart värt pengarna!

Ikväll ska vi åka till dansklubben det är dags att börja vara där igen efter nästan ett års frånvaro. Jag ska dela grundkurs med Groven, så jag kommer stuffa var tredje tisdag framöver. Kul med buggkurs igen!


Ny hobby!

Publicerad 2013-01-14 20:05:00 i Pyssel,

Jag har sytt, jag har nästan blivit beroende. Det har blivit gardiner, lampkjolar och kuddfodral. Grymt nöjd med resultatet!

/M

Förvånad?

Publicerad 2013-01-14 15:26:16 i

Ja, plötsligt händer det som sagt... Jag har lyckas få tillgång till bloggen i mobilen vilket gör att det helt plötsligt kändes som om det var dags att skriva ett par rader eller två. Nu när det är nytt år och allt!

Julen är slut vilken var fantastisk.. Men jag tror jag väljer att låta tiden som har varit vara och fortsätter skriva från nu.

My är en fantastisk dam som förgyller våra liv ständigt!

På återskrivelse!
/ m

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela