Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

ÄNTLIGEN..

Publicerad 2011-05-30 19:16:24 i Huset,

... Ser det ännu mer fördjävligt ut här men nu är vi iaf igång! Vägg och golv och så är rivet sen ett par veckor tillbaka. Och från och med idag är utsikten från vårt köksfönster en gul grävmaskin.. Har hänt en hel del under dagen. De är grävt och bärlag är paddat på plats.

Såhär ser det ut nu:Sitter nu i skrivande stund på altanen och bara har det bra! Njuter av en kall öl och har en svag doft av liljekonvalj i näsan..
/M


Att vara eller inte vara...

Publicerad 2011-05-14 11:08:19 i Allmänt,

Eftersom mitt jobb har flyttat till brynäs i närheten av gasklockorna har det varit full rulle runtomkring den här veckan. Teatermänniskor överallt. Jag har nu 3 st fråor:

-måste man ha så annorlunda (läs konstiga) kläder?

-varför röker så många?

- Är det svårt att förstå att en bil är en bil som man måste flytta sig för?

Nä, nu ska jag inte bara vara negativ. Det har varit underhållande. Jag tror hela högen har fantastiskt roligt!. Men de dök upp lite frågor iaf..

Nu är det helg, skönt! Tobbe är på badminton, jag ska pyssla i trädgården och sen åka in till stan för ledaravslutning.

Jag har fått ett enormt myggbett på benet, bara så att ni vet!

/M

Sitter på altanen...

Publicerad 2011-05-11 18:47:54 i Allmänt,

.. och myser, har äntligen skrivit och skickat iväg ett protokoll samt en massa annat tjafs som jag skjutit framför mig lite för länge.. men nu är jag på banan!

Har även satt potatis, sorten heter passande nog Maria, hoppas dom är goda!

Förövrigt har det varit kanon väder nu några dagar, önskar jag hade köpt lite plantor så jag hade kunnat planterat lite.. men jag får nog fixa mig något att äta istället!

Har även lite vårkänslor i kroppen tror jag.. de som pirrar i magen när jag tänker på Tobbe!

/M
Camping Kjessmansbo

Publicerad 2011-05-10 22:14:56 i Huset,

...känns de som... vi uträttar numer toa besök och bestyr inför natten i gäststugan. Känns som om man är på camping och går till servicehuset för att uträtta detta.

Som ni förstår har vi börjat riva i huset, eller åtminstone plockat ut prylarna och rivit ut inredningen. Nu ska bara golv och vägg bort så är vi redo för grävning och gjutning av plattan. I helgen kommer de hända grejor, bra väder önskas!

På återskrivelse...

/M

 

 

Ett lass...

Publicerad 2011-05-08 21:53:25 i Huset,

...fyllnads material ligger nu på gräsmattan. Det kom i måndags. Väldigt dekorativt.

För övrigt ser de ut som om de blir grävning om ungefär en vecka, före det ska toalett och vägg rivas så vi kan gjuta in plattan i huset när det är dags för grundet.

Återkommer..

/M

 

 

Vi har förstört vårt fina hus!

Publicerad 2011-05-02 09:58:36 i Huset,

Nu är vi igång, än sålänge har vi inte direkt förskönat huset. Farstukvisten har plockats ner i helgen. Tobbe och Seved (pappa till Tobbe) Har rivit ner den. Jag har skött marktjänst, burit plankor, sågat och flyttat rhododendron så den inte är ivägen när grävaren kommer.

Tanken var att vi eventuellt skulle börja gräva idag. Så vi är lediga denna måndag den 2 maj. I morse kom han som har ritat huset och han som kommer vara ansvarig för vår tillbyggnad ht. Vi kom överens om att de kommer bli en gjuten platta vilken kommer behöva gå in i huset då vi ska bygga ut vårt våtrum och då får man inte ha delad platta. Så ingen grävning idag, men vi börjar riva badrummet snart. Så nu blir de till att knalla ut till gäststugan när behov behöver göras. Jag kan lova att kissnödigheten kommer vara påmind nattid jämt nu bara för att man måste gå ut. Men de är ju "bara" under ett par, tre månader förhoppningsvis.

Dock har slangen till vattnet ut till gäststugan spruckit i vinter så den lär fixas idag! Annars får de bli utedass hela sommaren.. haha!

Vattenfall kommer också ut vilken dag som helst och märker ut var elkablarna går i backen, till bra pris, alltså gratis!

Själva tillbyggnaden planeras vara klar till sista juni. Sen är de altanbygge, målning och invändigt kvar för oss att pyssla med. Prio på badrummet.

Så detta är vad vi kommer syssla med i sommar.. förhoppningsvis går allt som planerat. Håll tummarna för att vi slipper spränga stenar i backen.

 Är det någon som känner att de kommer ha massor med tid över i början av Juli är ni självklart välkommna hit för fix och trix på vår tillbyggnad! :)

 

 

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela