Fröken Ström..

Ny dag nya möjligheter....

Har inte så bra koll på Mumin

Publicerad 2013-03-13 13:31:03 i Liten,

Jag har inte sådär jätte stor koll på Mumin, My fick namnet för jag har alltid tyckt att det var fint och så var hon en My när hon tittade ut.

Eftersom jag inte har så bra koll så googlade jag karaktären lilla My där står det på Wikipedia:
Lilla My är aggressiv, busig och viljestark, men också rättvis och vänskaplig. Hon ställer alltid upp för Mumintrollen om de behöver hjälp och hon är inte elak utan bara busig. Trots sin lilla storlek är Lilla My aldrig rädd och brukar istället retas med figurer av mer lättskrämd karaktär, däribland Sniff. Hon kan även beskrivas som lite av en "pojkflicka" då hon inte är särskilt feminin av sig. Hon är aldrig ledsen, utan antingen bara glad eller arg (när hon blir riktigt arg bits hon).

När något faller i Lilla My vill hon göra det på en gång, såvida det inte skadar någon. Hon vill lära sig om saker som är farliga och följer gärna med på Muminvännernas äventyr trots att hon är så liten. Likt andra mymlor har också Lilla My sitt hår hårt uppstramat i en tofs som pekar rakt upp. Hon går i röd klänning och svarta handskar och skor.

Jag skrattade gott när jag läste det, det stämmer på vår lilla virvelvind till ca 80 % vår My är nog mer glad än aggressiv och bits inte. Men viljestark det borde nog vara hennes mellannamn :)

/M

Kommentarer

Postat av: Wahlen

Publicerad 2013-03-13 21:51:43

Till och med frisyren är lik!! =)
Hehe...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maria

Bor på landet med min fantastiska familj! Älskar att baka, inredning och trädgård. Parallellt eller rättare sagt på grund av bakningen görs också en viktresa. Lyckan kommer till den som skrattar!!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela